Manavgatlı Genç Yüz Nakli Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Manavgatlı Genç Yüz Nakli Bekliyor

Manavgatlı Genç Yüz Nakli Bekliyor

ntalya'nın Manavgat ilçesinde kırk günlükken evlerinde çıkan yangında yüzünün yüzde 90'ında yanık oluşan 19 yaşındaki Uğur Acar, yüz nakli için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden gelecek mutlu haberi bekliyor.2010 yılında Türkiye'nin ilk çift kol naklini yapan, 2011 yılında da dünyada kadavradan ilk rahim naklini gerçekleştiren Prof.Dr.Ömer Özkan, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yüz nakli için ruhsat ve faaliyet izninin verilmesinin ardından yüz nakli bekleyen hastalara umut oldu.

08.01.2012 14:54

ntalya'nın Manavgat ilçesinde kırk günlükken evlerinde çıkan yangında yüzünün yüzde 90'ında yanık oluşan 19 yaşındaki Uğur Acar, yüz nakli için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden gelecek mutlu haberi bekliyor.

2010 yılında Türkiye'nin ilk çift kol naklini yapan, 2011 yılında da dünyada kadavradan ilk rahim naklini gerçekleştiren Prof.Dr. Ömer Özkan, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yüz nakli için ruhsat ve faaliyet izninin verilmesinin ardından yüz nakli bekleyen hastalara umut oldu. Bu hastalardan birisininde Manavgat'ta yaşayan Uğur Acar olduğu belirtildi.

Manavgat'a bağlı Gebece köyünde yaşayan Uğur Acar'ın, 40 günlük iken evlerinde çıkan yangın sonucunda yüzünün yüzde 90'lık bölümü yanmıştı. Bir çok hastanede bugüne kadar tedavi gören Acar, eski yüzüne bir daha kavuşamadığını söyledi.

40 günlükken evde çıkan yangında yüzüne yanan battaniyenin düştüğünü hatırlatan Uğur Acar, şöyle konuştu: "19 yaşına kadar çeşitli hastanelerde tedavi gördüm. Yüzüm ancak bu kadar olabildi. Kısa süre önce Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Özkan ile görüştüm. Şu an tedavilerim devam ediyor. Uygun nakil bulunduğunda Ömer Özkan yüz naklini gerçekleştirecek. Doç.Dr. Özkan, bana ilk kez kol nakli yapılan hastayı internet ortamında gösterdi. Birde

nakilden sonraki kollarını gösterdi. Bende yüz nakli olmak için uygun bir nakli beklemeye karar verdim. Uygun bir nakil bulunmasını heyecanla bekliyorum Umutluyum."

Uğur Acar, desteklerinden dolayı Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'yu makamında ziyaret etti. Kaymakam Bulgurlu da, Uğur'a her türlü yardımı yaptıklarını belirterek şunları söyledi: "Şu an beklemekten başka yapılacak bir şey yok. Eğer bir aksaklık olursa veya bir ihtiyacı doğarsa desteğimizi esirgemeyeceğimizi bilmesini istiyorum. İnşallah donör çıkar ve genç kardeşimiz sağlığına kavuşur."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manavgatlı Genç Yüz Nakli Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement