Manisa'nın Şehzadeler İlçesi'ndeki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlu Hekimi Gül Yorgancıgil, ücretsiz olarak yaptıkları dünyanın en güvenilir kanser testleri ile Manisa'da yılda 6 bin kişiye hizmet verdiklerini söyledi. Yorgancıgil kanser şüphesi bulunan her hastaya bir sağlık danışmanı verildiğini açıkladı. Şehzadeler Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlu Hekimi Gül Yorgancıgil, erken teşhisin önemine dikkat çekti. Erken teşhisin hayat kurtardığını söyleyen Yorgancıgil, "İnsanlar bu kötü hastalıkların tuzağına düşmeden kanser hastalıklarını yakalamak mümkün ve bunun yüz güldürücü sonuçları da var. Hastalar hiçbirşey olmamış gibi hayatlarına devam ediyor. Meme, kolon, kalın bağırsak ve rahim ağzı kanserlerinin testlerinin yapılması çok basit ve kesinlikle incitici değil. Testler genellikle hanımlara yönelik ama kalın bağırsak kanserinde hem kadın hem erkeklere yönelik test yapıyoruz. Belli yaşlarda bu kanser testlerini yapmak gerekiyor" dedi.
ÜCRETSİZ HİZMET
Merkezde ücretsiz hizmet verdiklerini kaydeden Yorgancıgil, uyguladıkları testlerin güvenilir olduğunu hatırlatarak "Kadınları müdürlüğümüzün ve aile hekimlerinin izinleriyle veri tabanından aldığımız telefonları arayarak kanser tarama merkezimize davet ediyoruz. İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüz araçlar tahsis ederek, hastaların buraya gelişini sağlıyor. Yapılan işlemlerin hiçbiri SGK'ya faturalandırılmıyor. Bir kuruş bile talep edilmiyor. Sivil toplum örgütleri ile etkinliklerimiz var. Güçbirliği yapmak istiyoruz. İl bazında bir gündem oluşturmak ve farkındalık yaratmak istiyoruz" diye konuştu.
VATANDAŞLAR İLGİ GÖSTERİYOR
Yorgancıgil, merkeze gelenlerin randevusuz olarak o dakika hizmet alabildiğini belirterek yılda yaklaşık 6 bin kişinin başvuru yaptığını ifade etti. Konusunda eğitimli profesyonel ekip ile birlikte bire bir sağlık danışmanı verdiklerini anlatan Gül Yorgancıgil "Taramaya gelen birçok kadında gerçekten çok erken evrede yakalanan kanserler var. Meme kanserinde yılda 120 bin, kolon kanserinde 145 bin, rahim ağzı kanserinde ise yılda 65 bin kişiyi taramayı hedefliyoruz" dedi.
Son Dakika › Güncel › Manisa'da Her Kanser Hastasına Bir Sağlık Danışmanı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?