Manuel Valls, Fransa Başbakanı Oldu - Son Dakika
Güncel

Manuel Valls, Fransa Başbakanı Oldu

Manuel Valls, Fransa Başbakanı Oldu

M6 ve TF1 kanalları, seçimde beklenmedik yenilgi alan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın, Başbakan Jean-Marc Ayrault'un süpriz biçimde istifa etmesinden sonra yeni Başbakan'ın 'güçlü ve liberal' olarak tanınan İspanyol kökenli İçişleri Bakanı Manuel Valls olduğunu açıkladı.

02.04.2014 13:24

M6 ve TF1 kanalları, seçimde beklenmedik yenilgi alan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın, Başbakan Jean- Marc Ayrault'un süpriz biçimde istifa etmesinden sonra yeni Başbakan'ın 'güçlü ve liberal' olarak tanınan İspanyol kökenli İçişleri Bakanı Manuel Valls olduğunu açıkladı. Fransız medyası Sosyalist Parti içindeki en sağ kanatta yer alan Manuel Valls'in, Başbakanlık koltuğuna oturmasını geçmişini aktararak ekrana getirdi. Valls, sağın eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye benzerliği nedeniyle sol kanalın Sarkozy'si? olarak nitelendirildi.

KİMDİR?

İspanya'da Franco rejimine direnen Katalan ressam bir baba ve İtalyan asıllı bir annenin oğlu olarak 1962'de dünyaya gelen Manuel Valls, ailesiyle birlikte Franco rejiminden kaçarak Fransa'ya göç etmişti. Mitterand döneminde 1980 yılında ölüm cezalarının kaldırılması için mücadele veren Sosyalist Parti'ye üye olduğu halde vatandaş olmadığı için Mitterrand için oy kullanamadı. 1982 yılında 20 yaşındayken Fransız vatandaşlığını alınca oy kullanabilen, Cumhuriyet ve laiklik değerleriyle yetişen Valls, daha ilk yıllarda Sosyalist Parti'nin liberal kanadını temsil eden Michel Rocard ekibinde yer almıştı.. Valls, 2001 yılında Evry Belediye Başkanı, 2002 yılında da Essonne bölgesi milletvekili seçildi.

Geçmişte, 1980'li yıllarda Cumhurbaşkanı François Mitterand'a karşı Başbakan Michel Rocard'ı destekleyen 2 evliliğinden 4 çocuğu olan Valls, 1997 yılında Lionel Jospinci oldu ve Jospin'in iletişim danışmanlığınıyaptı. Hollande'ın seçimi kazandığı kampanya yöneticisi ve iletişim danışmanı olan Manuel Valls, İçişleri Bakanlığı'na getirilmişti.

erek ödüllendirdi.

Çabuk sinirlenen, hiperaktif kişiliği bulunan geçmişte bir dönem futbol oynayan Manuel Valls, İspanya'nın futbol devi Barcelona, Fransa'da da Paris Saint Germain takımını tutuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manuel Valls, Fransa Başbakanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement