Irak Cumhurbaşkanı Masum ile Barzani Görüştü - Son Dakika
Güncel

Irak Cumhurbaşkanı Masum ile Barzani Görüştü

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Kürt Bölgesel Yönetimindeki temasları kapsamında Bölge Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.

11.06.2015 22:04  Güncelleme: 22:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) temasları kapsamında Bölge Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.

Barzani'nin Erbil kentinin Selahaddin ilçesindeki konutunda gerçekleşen görüşmede, iki liderin, Irak'taki siyasi gelişmeler, DAEŞ'e karşı yürütülen mücadele, Erbil- Bağdat arasındaki bütçe krizi ve petrol sevkiyatı konularıyla sığınmacıların durumunu ele aldıkları belirtildi.

IKBY Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, sözlerine yer verilen Barzani'nin, "Irak'taki tüm etnik ve dini azınlıkların birlikte yaşamasını sağlamak için Bağdat Hükümetinin tüm gücünü seferber etmesi lazım. Bölgedeki halklar arasında uzun sürecek köklü bir barışın sağlanması gerekiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Masum ise, Kürt bölgesinde çok fazla Iraklı sığınmacının olduğunu bunların tüm ihtiyaçlarının Kürdistan hükümeti tarafından karşılanmasının güç olduğuna dikkati çekerek, "Sığınmacıların durumunun iyileştirilmesi ve gerekli yardımların temin edilmesi için uluslararası yardım kuruluşlarıyla dünya devletlerinin bu ağır yüke el atması lazım. Irak hükümeti de bu konuda üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir" diye konuştu.

Açıklama son olarak Erbil-Bağdat arasındaki petrol sevkiyatı ve bütçe krizi konusunda, Barzani ve Masum'un, aynı görüşte oldukları ve sorunların çözümü için çaba gösterecekleri kaydedildi.

Masum, önceki gün IKBY'nin Süleymaniye kentine gelmiş, önce Eski Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KBY) Genel Sekreteri Celal Talabani'yi ziyaret etmiş, ardından KBY Politbüro üyeleriyle toplantı gerçekleştirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak Cumhurbaşkanı Masum ile Barzani Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement