Mayınlı Alan Arkeolojik Kazıya Açılsın İstiyorlar - Son Dakika
Güncel

Mayınlı Alan Arkeolojik Kazıya Açılsın İstiyorlar

Mayınlı Alan Arkeolojik Kazıya Açılsın İstiyorlar

Kültür ve Çevre Platformu, Türkiye Suriye sınırını ayıran mayınlı alanın temizlenerek arkeolojik kazılara açılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup gönderdi.

05.10.2012 16:20  Güncelleme: 16:44

Mardin'in Nusaybin ilçesinde faaliyet gösteren Kültür ve Çevre Platformu, Türkiye- Suriye sınırını ayıran mayınlı alanın temizlenerek arkeolojik kazılara açılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup gönderdi.

Kültür ve Çevre Platformu Sözcüsü Şerefhan Ciziri ve platform üyeleri, Nusaybin PTT Şubesi'ne gelerek hazırladıkları mektupları Cumhurbaşkanı Gül'e gönderdi. Daha sonra bir açıklama yapan Ciziri, Cumhurbaşkanı Gül'ün hem Cumhurbaşkanı hem de ordunun başkomutanı olması nedeniyle taleplerini bu kuruma ilettiklerini söyledi. Ciziri, mektupta Türkiye ve Suriye'yi ayıran mayınlı sahanın temizlenmesi talebinde bulunduklarını kaydetti. Mayınlı alanın Cenevre Antlaşması'na göre de 2014 yılına kadar mayınlardan arındırılması gerektiğini ifade eden Ciziri, "Biz bu sürecin hızlandırmasını istiyoruz. Bu alan arkeolojik kazı ve tarihi araştırmalara hazır hale getirmelidir. Dünyanın ilk üniversitesi olarak kabul edilen eski Nisibis Akademisi'nin yeniden canlanması için Mardin Artuklu Üniversitesi'ne bağlı Arkeoloji ve Prehistorya Fakültesi'nin Nusaybin'de açılması için gereken işlemlerin başlatılmasını talep ediyoruz" dedi.

Mektupta Nusaybin ve mayınlı alanda kalan bölgenin tarihi hakkında da bilgi verdiklerini kaydeden Ciziri, mektubun bilgi amaçlı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği, Mardin Artuklu Üniversitesi, Nusaybin Kaymakamlığı ve Nusaybin Belediyesi'ne de gönderildiğini sözlerine ekledi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mayınlı Alan Arkeolojik Kazıya Açılsın İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement