Mehir Vakfı, Karadağ'da 20 Çifti Evlendirecek - Son Dakika
Güncel

Mehir Vakfı, Karadağ'da 20 Çifti Evlendirecek

Mehir Vakfı, Karadağ\'da 20 Çifti Evlendirecek

Vakıf tarafından evlendirilecek çiftlerin düğün eşyaları gönderildi.

10.02.2014 16:35

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Karadağ'ın Rojaye şehrinde evlendireceği 20 çiftin düğün eşyalarını gönderdi.

Vakfın basın sözcüsü Şevket Üzer, yaptığı açıklamada, İslam coğrafyasında meydana gelen olayların kendilerini son derece etkilediğini söyledi.

Yaşananlara kayıtsız kalmamak, birlik ve beraberliği sağlamak adına başta Balkanlar olmak üzere Müslüman nüfusun yoğun olduğu bölgelerde faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getiren Üzer, bu kapsamda geçen yıl İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı Eğitim ve Kültür Derneği ve Genç Mehir Derneği olarak Balkanlara inceleme gezisi gerçekleştirdiklerini aktardı.

Üzer, Balkan Müslümanlarının milli ve manevi değerlerinin korunması, özellikle gençlere sahip çıkılması için nelerin yapılması gerektiğini araştırdıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İnceleme gezisi sonucunda 'Elveda Rumeli' değil, 'Merhaba Rumeli' diyerek, Balkanlarda çeşitli organizasyon ve etkinlikler yapma kararı aldık. Bu çerçevede Mehir Vakfı ve Genç Mehir olarak Balkanlardaki ilk faaliyetlerimizi Karadağ'da 20 çiftin toplu düğününü yaparak gerçekleştiriyoruz. Türk Kızılayı ve Kızılhaç'ın desteğiyle Karadağ'ın Rojaye şehrinde 20 çiftin düğünü için 81 kalem, 2 bin 262 parça eşyayı Karadağ'a uğurluyoruz."

Şubat ayı sonunda evlendirilecek çiftler için gönderilenler arasında gelinlik, takım elbise, buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın gibi düğün eşyaları bulunuyor. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mehir Vakfı, Karadağ'da 20 Çifti Evlendirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement