Mehmet Güleryüz'den "Çizginin Ucunda" Sergisi - Son Dakika
Güncel

Mehmet Güleryüz'den "Çizginin Ucunda" Sergisi

Mehmet Güleryüz\'den "Çizginin Ucunda" Sergisi

m 1886 sanat projeleri mekanı, ünlü ressam Mehmet Güleryüz'ün Çizginin Ucunda sergisine ev sahipliği yapıyor.

31.10.2012 14:13

Mehmet Güleryüz'ün "Çizginin Ucunda" Sergisi m1886'da

Ankara'da, Tepe Prime Avenue'da yer alan sanat projeleri mekanı m1886'da yer alan "Çizginin Ucunda" Sergisi ünlü ressam Mehmet Güleryüz'ün uzun bir aradan sonra Ankara'da açılan ilk sergisi.

Sanatçının daha önce sergilenmemiş desen çalışmalarına da yer veren Çizginin Ucunda Sergisi'nde Mehmet Güleryüz'ün 29 eseri sergileniyor, bu eserler içinde en göz alıcı olanı hemen girişte izleyiciyi karşılayan Yarış Arabası adındaki heykel.

Yoğunlukla Mehmet Güleryüz'ün desenlerinden oluşan sergiyi m 1886'nın sanat danışmanlığını yürüten Döne Otyam şu sözlerle tanımlıyor; "Mehmet Güleryüz'ün desenleri ileride bir tuval ,bir resim olma yolculuğunun başlangıcı değildir. Bu desenler kendi başına yapıtlardır ve Güleryüz' ün tabloları kadar onem taşır, çunku sadece çizgiden oluşur, rafinedir, dürüsttür. Makyajsız ve direkttir. Bu desenler fikrin kendi başına yolculuğudur. Mehmet Güleryüz'ü zamanının ressamlarından farklı kılan bu özelliği onun ifadesinin en güçlü yanıdır. Sanki Güleryüz'ün deseni zamana karşı direnen bir ifadedir "

Mehmet Güleryüz'ün Çizginin Ucunda Sergisi Tepe Prime Avenue m1886 sanat projeleri mekanında 30 Kasım'a kadar görülebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mehmet Güleryüz'den 'Çizginin Ucunda' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement