Meryemana Manastırı Giresun'un İnanç Turizmi İçin Umudu - Son Dakika
Güncel

Meryemana Manastırı Giresun'un İnanç Turizmi İçin Umudu

Meryemana Manastırı Giresun\'un İnanç Turizmi İçin Umudu

Trabzon’daki Sümela Manastırı gibi kaya tapınağı olan Giresun’un Şebinkarahisar ilçesindeki Meryemana Manastırı ziyaretçilerini bekliyor.

11.07.2017 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'daki Sümela Manastırı gibi kaya tapınağı olan Giresun'un Şebinkarahisar ilçesindeki Meryemana Manastırı ziyaretçilerini bekliyor.

Trabzon'da bulunan Sümela Manastırı'nın devam eden restorasyonunun uzayacağı yönündeki tartışmalar sürerken, yerli ve yabancı turistlere alternatif olarak Giresun'daki Meryemana Manastırı gösteriliyor.

Meryemana Manastırının, Hıristiyanlığın yayılmaya başladığı ilk yıllara ait bir kaya tapınağı olduğunu vurgulayan Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, "Sümela Manastırı'nın kardeşi olarak da nitelendirilen Meryemana Manastırı, Şebinkarahisar'da yer alıyor. Ülkemize büyük turizm getirisi olan Sümela Manastırı'nın uzun bir süre daha tadilatta kalacağı belirtiliyor. Buna alternatif olarak ise Şebinkarahisar'da bulunan Meryemana Manastırı var. Meryemana Manastırı'nın büyük ilgi göreceğini düşünüyoruz. İnanç turizmi için de çok şey ifade eden bu yapı, diğer turistler için de görsel ve kültür turizm anlamında büyük bir öneme sahip" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Meryemana Manastırı Giresun'un İnanç Turizmi İçin Umudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement