MHP Genel Merkez Binasına Saldırı - Son Dakika
Güncel

MHP Genel Merkez Binasına Saldırı

MHP Genel Merkez Binasına Saldırı

Binaya otomobili ile giren kişiye güvenlik görevlileri müdahale etti. O anda çatıda bulunan 1 kadın da ifade için karakola götürüldü.

24.08.2013 16:39  Güncelleme: 12:09

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkez binasına otomobili ile girmek isteyen kişiye güvenlik görevlileri müdahale etti. Şüpheli şahıs etkisiz hale getirilip gözaltına alındı, otoparka çekilen araçta ise dedektör köpekle bomba araması yapıldı.

KARAKOLA GÖTÜRÜLDÜ

Saat 12.00 sıralarında yaşanan olayda, 06 KA 0424 plakalı mavi renkli bir otomobil kullanan şahıs, aracıyla MHP Genel Merkezi'ne girmek istedi. Binanın giriş kapısının önündeki Kültigin ve Bilge Kağan heykellerini çevreleyen zincirleri de aşan araç, heykellere çarparak durdu. Bu esnada güvenlik görevlileri şüpheli şahsa müdahale ederek etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınan Ferit B. isimli şahıs sorgulanmak üzere karakola götürüldü.

KIRIKKALE NÜFUSUNA KAYITLI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, saldırganın 30-35 yaşlarında olduğunu ve Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olduğunu söyledi.

SİLAH VE BOMBA YOK

Genel Merkeze gelen polis, saldırganı gözaltına alırken araç da hızla boş bir alana çekildi. Araçta bomba araması yapılması için ekip gönderildi. Ferit B. isimli şahsın üzerine kayıtlı araçta bombaya rastlanmadı. Olay sonrası saldırgan 10 Nisan Polis Karakolu'na götürüldü. Emniyet yetkilileri, ilk bulguların olayın bir terör saldırısı olmadığını ortaya koyduğunu ve kapsamlı soruşturma yapıldığını bildirdiler. Saldırganın üzerinde ve araçta, silah ve bomba bulunmadığını kaydeden yetkililer, "Psikolojik sorunları olan birine benziyor. Olay bir terör saldırısı gibi görülmüyor. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra savcılığa götürülecek" bilgisini verdiler.

BAHÇELİ PROGRAMINI BOZMADI

Bu sırada Bahçeli'nin de otopark katından binaya girdiği ve bir süre sonra gezi için yöneticilerle birlikte yola çıktığı bildirildi.

BİR KADIN İFADE İÇİN KARAKOLDA

MHP yetkilileri, partinin güvenlik kameralarından olay anını izlediler. Bu sırada Genel Merkez binasının yanındaki bir binanın terasında bir kadının telefonla çekim yaptığı görüldü. MHP yönetimi bu durumu emniyet yetkililerine iletti. Polis, kadının elindeki görüntülere el koydu. Kadın, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel MHP Genel Merkez Binasına Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement