MHP YALOVA İL BAŞKANINDAN TEHDİT VE HAKARET - Son Dakika
Güncel

MHP YALOVA İL BAŞKANINDAN TEHDİT VE HAKARET

MHP YALOVA İL BAŞKANINDAN TEHDİT VE HAKARET

Yalova'da seçimler bitti ancak tartışmaları halen sürüyor. 30 Mart ve 1 Haziran yerel seçimlerinde oldukça düşük oylar alan MHP'nin Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, yenilginin acısını seçmenlerden çıkartıyor. MHP Yalova İl Başkanı Topçular, seçmenleri tehdit ederek suçlamalarda bulunuyor.

18.06.2014 13:28

Bilindiği gibi Yalova'da 30 Mart'ta yapılan seçimler YSK'nın kararı gereği iptal edilerek 1 Haziran'da yenilenmişti. Halk, 1 Haziran'da tekrar sandığa giderek CHP'li Vefa Salman'ı başkan olarak seçti. Ancak Yalova'da MHP'nin oyların düşüş olduğunu söyleyen seçmenler ise MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular tarafından tehdit ve hakaret dolu sözlere maruz kaldılar.

Yalova'da yaşayan Örsan Geçkin ve Utku Köşedar isimli vatandaşlar MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular'ın kendilerine tehdit ve hakaret dolu söylemlerinden dolayı Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını bildirdiler.

Yalova'da yerel gazetecilik yapan Örsan Geçkin, gazetesine ait Facebook hesabından, "MHP Yalova yönetiminin istifası" bekleniyor şeklinde durum paylaştıktan sonra MHP'li Başkan Topçular'ın hedefi oldu. Başkan Topçular, gazeteci Örsan Geçkin'in yazdığı duruma, yine kendisinin kullandığı ve isminin ise "MHP Yalova İl Başkanlığı" olduğu hesaptan ağza alınmayacak hakaret ve tehditler savurdu.

Bir diğer olayda ise yine Facebook hesabından bir paylaşım yapan Utku Köşedar, MHP'li Başkan Hasan Topçular tarafından telefonda tehdit edildi. Köşedar, Facebook hesabından seçimlerden sonra " Başbuğ Vefa" durumunu paylaştı. Bu paylaşımdan sonra Köşedar'ı saat 21:00'de arayan MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, kendisini Yalova meydanında bağırtacağını söyleyerek tehdit etti.

MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular ile ilgili Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Örsan Geçkin ve Utku Köşedar bir açıklama yaptılar.

Gazeteci Örsan Geçkin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, "30 Mart'ta MHP'nin oyu 3370. 1 Haziran'da ise 843. Arada büyük bir fark var ve bir gazeteci olarak vatandaşın sesini belirterek böyle bir durum paylaşması gerçekleştirdim. Ancak bu paylaşıma öyle hakaret dolu yorumlar geldi ki ben bile hayretle okudum. Yalova'da MHP'nin oylarının düştüğü görülüyor. Bunun bir açıklaması olmalı. Ben de gerek sosyal medyadan gerekse yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdim ve MHP Yalova il yönetiminden istifa beklentileri dile geldi. Bunu Facebook'tan paylaştım. Ancak altına MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular tarafından hakaret ve tehdit dolu yorumlar geldi. MHP'yi temsil eden bir başkanın bu tür üslupla hakaret ve tehdit etmesi hiç yakışıklı bir hareket değildir. Ben buradan MHP'nin yöneticilerine sesleniyorum, Yalova'daki bu olayı araştırsınlar. Sadece ben değil seçmenin bir çoğu dertli. 2 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak, bu yönetim Yalova'da nasıl dolaşıp da oy isteyecek" diye konuştu.

Tehdit edilen bir diğer isim Utku Köşedar ise yaptığı açıklamada, " Kendime ait olan Facebook hesabından " Başbuğ Vefa" durumunu paylaştım. Şimdi baktığın zaman MHP'nin oylarında büyük bir düşüş var. MHP'li seçmenler CHP'ye oy verdiler. Bunu CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce bile söyledi. Ancak benim bu paylaşımımdan sonra MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular beni arayarak tehdit etti. "Başbuğ'un kim olduğunu Yalova heykel meydanında seni bağırtarak göstereceğim" diyerek tehdit eden MHP'nin il başkanı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Benim ve ailemin can ve mal güvenliği tehdit altındadır. MHP'yi temsil eden bu kişi şiddetle olayları çözmeye çalışmaktadır. Ben hakkım olan suç duyurusunda bulundum" dedi.

Kaynak: Ziyaretçi

Son Dakika Güncel MHP YALOVA İL BAŞKANINDAN TEHDİT VE HAKARET - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement