Midesinden Top Büyüklüğünde Saç Ve Sakız Çıktı - Son Dakika
Güncel

Midesinden Top Büyüklüğünde Saç Ve Sakız Çıktı

Midesinden Top Büyüklüğünde Saç Ve Sakız Çıktı

Konya da rahatsızlanarak hastaneye başvuran 12 yaşındaki kızın midesinden Top Büyüklüğünde saç kılı, sakız ve ameliyatla alındı.

07.02.2018 15:07

Farabi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Bülent Erenoğlu "Böyle vaka tıp literatüründe çok az görülür" diye konuştu

Konya 'da, mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikâyetleriyle Konya Farabi Hastanesine Başvuran 12 Yaşında Hasta Neslihan Karakoç, Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Bülent Erenoğlu'nun muayenesinin ardından ameliyata alındı

Uyguladıkları tetkik ve tahliller sonucu hastanın midesinde yabancı cisim belirlediklerini dile getiren Dr.Erenoğlu,, şöyle konuştu: "Hastanın midesinde toplanmış saç kılı ve sakız karışımı bir kitle olduğunu tespit ettik. Kitle top büyüklüğüne yakın midenin tamamını doldurmuştu. Başarılı bir cerrahi operasyonla bu kitleyi tamamen çıkardık. Ameliyat sırasında bağırsaklarını da kontrol ettik ve herhangi bir kitleye rastlamadık. Müdahale edilmeseydi mide ve bağırsak sistemi tamamen kapanabilirdi. Hastamız şu anda sağlıklı ve tedavisine devam ediliyor. 15 güne kadar normal yaşamına dönebilecek."

12 Yaşında Hasta Neslihan Karakoç, 3 yıldır karnım ağarıyordu ve midemde bir sertlik oluşmuştu beni rahatsız etmeye başlamıştı doktora gelmek zorunda kaldık. Saç olduğunun farkında değilim ama sakız çiğnediğimde yutuyordum. Saç yeme alışkanlığım yoktu sadece ders çalışırken saçımı ağzıma alıyordum diyen Karakoç arkadaşlarıma tavsiyem olsun derslerine çalışırken saçlarını ağzına almamalarını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Midesinden Top Büyüklüğünde Saç Ve Sakız Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement