Milas Köylülerinden Köprü Eylemi - Son Dakika
Güncel

Milas Köylülerinden Köprü Eylemi

Milas Köylülerinden Köprü Eylemi

Muğla'nın Milas İlçesi'nde Ocak Ayında Yaşanan Sel Felaketinde Yıkılan ve Turistik Uyku Vadisi ile 13 Köyü Birbirine Bağlayan Gökçeler Köprüsü'nde Herhangi Bir Çalışma Yapılmamasını Eleştiren Köylüler Eylem Yaptı. Köylüler, Köprü Yıkıldıktan Sonra Ortaçağ'ı Anımsatan Bir Hayat Yaşamaya Başladıklarını Belirtti.

30.07.2010 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gökçeler Köyü´nde 1960 yılında yapılan 7,5 metre uzunluğundaki köprünün 20 Ocak´ta meydana gelen sel felaketinde yıkılmasının ardından tek bir çivi bile çakılmamamasına isyan eden köylüler bugün (Cuma) oturma eylemi yaptı. Gökçeler Köyü muhtarı Mustafa Yoran ile dört köyden gelen 80 vatandaş köprü üzerinde eylem yaparak, yetkililerin ve siyasilerin verdiği sözleri tutmasını istedi.

Dörttepe Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ufuk Atik, yaptığı konuşmada, Milas'ın Gökçeler, Kuzyaka, Alaçam, Balcılar, Beyciler, Denizciler, Karacahisar, Çiftlik, Karapınar, Bayır, Bodrum'un Mazı, Gökpınar ve Çiftlik köylerinde yaşayan 15 bin kişinin bu yol ve köprüyü kullandığını ve köprünün yapılamaması nedeniyle 2-3 km.lik yol yerine en az 50 km.lik yolu kullanmak zorunda kaldıklarını belirtti. Yıkılan köprünün bağladığı yolu en az 50 dolmuş ve 30'a yakın öğrenci servisinin kullandığını kaydeden Atik, ''Köprü yıkılınca köyler arası ulaşım kabus oldu. Muhtarlar aracılığı ile yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Şimdi köprünün 2011 yılında dahi yapılamayacağı söylüyorlar. Oysaki sel felaketinden sonra köyümüze gelen en üst düzeydeki yetkililer köprünün hemen yapılacağı sözünü vermişlerdi. Okullar açılacak ancak köyümüzdeki çocuklar 500 metre mesafedeki okula yürüyerek gidecekleri yerde 50 km.lik yolu kat etmek zorunda kalacaklar. Yaz gününde derede su olmadığı için köylüler komanda eğitimi yaparcasına atlaya zıplaya ulaşımı sağlayabiliyorlar, bu çağda bu manzara turistik köye yakışmıyor' dedi.

TURİSTİK UYKU VADİSİ

Gökçeler köylüleri ve Uyku Vadisi'ne gelen turistlerin yıkık köprünün bulunduğu Hamzabey deresi yatağından binbir güçlükle karşıya geçmeleri görenleri şaşkına çevirdi. Gökçeler Köyü Muhtarı Mustafa Yoran, Muğla'nın turistik yörelerinin başında gelen ve her yıl yaklaşık 20 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Uyku Vadisi'ne bağlanan yol nedeniyle turistlerin de büyük güçlük ve ölüm tehlikesi atlattığı belirtti. Köprünün yıkılmasından sonra gazetecilerle birlikte köye gelen kaymakam, vali ve siyasi parti temsilcilerinin hepsinin tamirat sözü verdiğini hatırlatan Yoran, ''Köprünüzü yapacağız sizi çileden kurtaracağız, dediler. Sözleri yalan oldu. Köyün ortasından geçen köprü nedeniyle sel felaketinde köyümüzün 60 dönüm arazisi yok oldu. Eğer köprü bu kış yapılıp dere ıslah edilmez ise eğitim öğretim aksayacağı gibi 13 köy halkı Ortaçağ´ı anımsatan hayat yaşamaya mahkum edilecek

KÖPRÜYÜ YANLIŞ MALZEME ALIMI YIKTI

Gökçeler köyündeki 50 yıllık köprünün yıkılmasının ardından teknik çalışmaların İl Özel İdaresi ve DSİ işleri tarafından yapıldığı belirten Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, ''Yedi ay önce yaşanan sel felaketinde Milas'ta üç köprü yıkılmıştı. Bunun iki tanesini bitirdik. Gökçeler köyü köprüsü, zamanında Milas-Bodrum havalimanı yapılırken inşaatında kullanılan dolgu malzemesinin yanlış alınmasından dolayı yıkılmış. Dere yatağı gereğinden fazla genişletilmişti. Bu nedenle sıkıntı yaşandı. Köprü yapılmadan önce DSİ tarafından dere yatağında ıslah çalışması yapılması gerekiyor. Ancak DSİ'nin bu çalışmayı ne zaman yapacağını ben de bilmiyorum. DSİ ıslah çalışmasını bitirir bitirmez, İl Özel İdaresi köprünün yapımına hemen başlayacak ama bununla da ilgili tarih veremiyorum' dedi.

Yaklaşık bir saat köprü etrafında eylem yapan köylüler sessizce olay yerinden ayrıldı.

Yaşar ANTER - Nilüfer KANDIRMIŞ/ MİLAS - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milas Köylülerinden Köprü Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement