'Minik Öğrencİler Üşümesin' Dediler, El Ele Verdiler - Son Dakika
Güncel

'Minik Öğrencİler Üşümesin' Dediler, El Ele Verdiler

\'Minik Öğrencİler Üşümesin\' Dediler, El Ele Verdiler

Hakkari Belediyesi, Sarıtaş İlk Öğretim Okulundan gelen yardım talebine sessiz kalmadı. 23 minik öğrenciye ayakkabı ve mont yardımı yapıldı.

20.01.2015 15:34

Hakkari Belediyesi, merkeze bağlı Sarıtaş Köyü İlköğretim Okulun'da görev yapan öğretmen Türkan Dalmaz'ın minik öğrencileri için belediye'ye yaptığı yardım başvurusuna sesiz kalmayarak, yardım talebi üzerine üzerine harekete geçti.

Yardım talebinde bulunan öğretmen Türkan Dalmaz'ın öğrencilerin çetin kış aylarında giyecek mont ve ayakkabı ihtiyaçlarının olduğunu belirtmesi ile okulun 1 dersliği olan, 17 ilk okulu öğrencisi ve 6 ana okulu öğrenci bulunan Sarıtaş İlk Öğretim okulunun toplam 23 minik öğrencisine ayakkabı ve mont yardımı yapıldı.

Hazırlanan yardım paketleri, Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, DBP İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, İl Genel Meclisi Başkanı Lokman Özdemir ve belediye meclis üyeleri ile birlikte el ele verip şehirden 60 kilometre uzaklıktaki Sarıtaş Köyü İlk Öğretim Okuluna ulaştırdı.

HATİPOĞLU: "YOKSULLUK KADER DEĞİLDİR"

Yardımları okula ulaştıran Eş Başkanlar ve beraberindekiler, ayakkabı ve montları öğrencilere giydirip tek tek öğrenciler ile ilgilenirken, burada konu üzere bir açıklamada bulunan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu; "Sarıtaş Köyün İlk Öğretim Okulundan bize böyle bir yardım talebi geldi. Buradaki öğrencilerin hem ayakkabı hem de mont ihtiyacı vardı. Bizlerde bunları karşıladık, tedarik ettik ve bugün getirip teslim etik. Şunu bilmek gerekiyor; yoksulluk kader değildir. Maalesef sosyal devlet politikası güdüyoruz ama şuan ki gerçekliğimize baktığımızda bir yandan ayakkabı, mont bulamayanlar, diğer taraftan baktığımızda kutular dolusu Eurolar, Dolarlar ve diğer yönüyle baktığımızda tekrar saraylar inşa ediliyor. Hani bu dengesizliği herkesin oturup bir düşünmesi gerekiyor. Acaba gerçekten sosyal devlet politikalarını uyguluyor muyuz? O yönlü bizler diyoruz ki; herkesin kendi yaşamını idame ettirebilmesi için eşit bir şekilde özgürlükçü bir yapı ile kendi dilleri, kültürleri ile bağdaşan bir siyasetle, politikayla sosyal devlet anlayışının yapılması gerekiyor. Şu tabloyu gördüğümüzde kendine demokratım diyen, gerçekten insanlığa değer veren ve tüm düşünce yapısına sahip olanların şu tabloyu görüp'de oturup düşünmesini istiyoruz" sözlerini ifade etti.

Eş Başkan Hatipoğlu'nun yaptığı açıklamadan sonra öğretmen Türkan Dalmaz ve öğrenciler, yapılan yardımlar için Hakkari Belediyesi Eş Başkanlarına ve beraberindekilere teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Minik Öğrencİler Üşümesin' Dediler, El Ele Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement