Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Vatikan'da Devlet Başkanı ve Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus ile görüştü.
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, İtalya ve Fransa'dan oluşan Avrupa turunun ilk durağında Vatikan'daki Papalık Sarayı'nda Papa ile bir araya geldi. Görüşmenin 22 dakika sürdüğü ve Sisi'nin görüşmenin başında Papa ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği ifade edildi.
Sisi, Papa ile görüşmesi sonrasında Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin ile kısa bir görüşme yaptı.
Görüşmelere ilişkin Vatikan'dan yapılan açıklamada, birçok konunun gündeme geldiği, ana temalardan birinin Ortadoğu ve kuzey Afrika'da barış ve istikrarın teşvik edilmesinde Mısır'ın rolü olduğu ifade edildi.
Açıklamada, Papa'nın, Ortadoğu barış sürecine ilişkin halkların hayatını tehlikeye atan ve çok sayıda kişinin ölmesine yol açan çatışmaların son bulması için tek yolun diyalog ve müzakere olduğunu vurguladığı belirtildi.
Görüşmede, insan haklarını garanti altına alan yeni anayasa çerçevesinde, toplumun tüm kesimleri arasında barışçıl şekilde bir arada yaşamanın güçlendirilmesi ve dinlerarası diyalog yolunda devam edilmesi umudunun dile getirildiği kaydedildi.
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Papa Franciscus'a ziyareti dolayısıyla Vatikan ve çevresinde üst düzey güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.
Vatikan'daki temaslarının ardından Sisi'nin, İtalya Cumhuriyet Senatosu Başkanı Pietro Grasso ile bir araya geldiği ve ikilinin Ortadoğu'daki gelişmeler başta olmak üzere pek çok konuyu ele aldıkları belirtildi.
Sisi, bugün cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale'de İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile görüşecek, ardından İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile devlet konukevi Villa Madama'da bir araya gelecek.
İki lider, görüşmelerin ardından ortak basın açıklaması yapacak.
Abdülfettah es-Sisi, yarın da İtalya programı kapsamında İtalya-Mısır İş Konseyi'nin açılışına katılacak. - Vatikan
Son Dakika › Güncel › Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Vatikan'da - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?