Mısır güvenlik güçlerinin, darbe karşıtı İslami eğilimli Hazımun Hareketi'ne mensup bir kişiyi evinde öldürdüğü bildirildi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, halen tutuklu bulunan ve 2012 yılında gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan avukat Hazım Salah Ebu İsmail yanlısı bir kişi evinde öldürüldü.
Darbe karşıtı Hazımun (Hazımcılar) Hareketi üyesi olduğu belirtilen Mecdi Besyuni adlı kişinin "devlete ait kurumlara" saldırdığı gerekçesiyle bir yıl hapis yattıktan sonra 5 ay önce serbest bırakıldığı kaydedildi.
AA muhabirine konuşan Mecdi Besyuni'nin kardeşi Ramazan Besyuni, "Mecdi, kendisine yöneltilen suçlamaların doğru olmadığını ispatlamak için güvenlik güçlerine teslim olacağını Facebook sayfasından duyurmuştu" dedi.
Besyuni, ateş açarak kardeşini öldüren güvenlik güçlerinin cesedi götürdüklerini ve kendilerine de götürülen mekana dair bilgi verilmediğini aktardı.
-32 İhvan mensubu gözaltına alındı-
Öte yandan, Mısır'ın çeşitli kentlerinde yürütülen operasyonlarda Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) mensup 32 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Giza, Minya, Beni Suveyf başta olmak üzere birçok kentte yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan kişilerin "kamu mallarına zarar vermek", "özel mülklere saldırmak", "şiddet olaylarına karışmak ve teşvik etmek" gibi suçlarla itham edildiği bildirildi.
Son Dakika › Güncel › Mısır'da Darbe Karşıtı Bir Kişi Evinde Öldürüldü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.