Mısır'ın 8 farklı kentinde evlere yapılan baskınlar sonucu aralarında kadınların da bulunduğu birçok darbe karşıtı ve İhvan mensubunun gözaltına alındığı belirtildi.
AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Mısır güvenlik güçleri, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi üyesi Eymen el-Baruci'nin Giza'daki evine bakın düzenleyerek, Baruci'nin eşi Esma el-Baruci'yi gözaltına aldı.
Baruci'nin avukatı Hasan Hüseyin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Baruci'nin, Rabiyatu'l Adeviyye meydanında yaşanan olaylar sırasında "kamu mallarına zarar vermek" suçlamasıyla gözaltına alındığını ifade etti. Hüseyin, Baruci'nin bugün serbest bırakılmasını beklediklerini kaydetti.
Hürriyet ve Adalet Partisi Basın Sözcüsü Hamza ez-Zevbe de kadınlara yönelik gözaltıları kınadığını belirterek, "Darbe karşıtı kadınların, gerekçesiz bir şekilde gözaltına alınması, darbe yönetiminin uygulamalarıyla çelişmiyor. Bu da bizim darbeye karşı olan devrimimizi devam ettirmekte ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor" dedi.
İskenderiye'de dün Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Eğitim İdaresi Müdürü Hasan Muhammed el-İsevi Zayid, Kalyubiye'de İhvan liderlerinden Cemal el-Helbavi, Port Said'de 3 İhvan mensubu, Beni Süveyf'te 2, Asvan'da 2 okul müdürü Feyyum kentinde 7 kişi, Minya'da 1 İhvan mensubu, "halkı şiddete teşvik etmek, kamu mallarına zarar vermek ve suç örgütlerine yardım ve yataklık yapmak" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.
Mısır güvenlik güçleri, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de üyesi olduğu İhvan'ın liderleri ve üyelerine yönelik gözaltı ve tutuklama operasyonlarını, 3 Temmuz'daki askeri darbeden bu yana sürdürüyor. - Kahire
Son Dakika › Güncel › Mısır'da Darbe Karşıtı Kadınlara Yönelik Gözaltılar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.