Kenya'da bir grup gazeteci, Mısır yönetimince gözaltına alınan gazetecilerin serbest bırakılması için protesto düzenledi.
Mısır'ın Nairobi Büyükelçiliği önünde toplanan yabancı gazeteciler, Kahire'de 37 gündür gözaltında olan El Cezire televizyonu muhabiri Peter Greste ve meslektaşlarının serbest bırakılmasını istedi.
Greste'nin fotoğrafının basılı olduğu tişörtler giyerek sloganlar atan gazeteciler, ellerinde "gazetecilik terörizm değildir" ve "gazeteci olmak suç değil" pankartları taşıdı.
Grup adına Kahire Büyükelçisi Yardımcısı ile görüşen yabancı gazeteci Robin Kriel gazetecilerin serbest bırakılması için yetkililere iletilmek üzere mektup sunduklarını kaydetti.
Avustralyalı gazeteci Peter Greste, "terörizm" suçlamasıyla karşı karşıya. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Mısır'da Gözaltına Alınan Gazeteciler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.