Mısır'daki "Karnak Tapınağı, Deyru'l-Bahri Tapınağı ve Karun Sarayı'na kış mevsiminin başlangıcını haber veren güneş ışınları vurdu.
Feyyum'daki Karun Sarayı'nda doğa olayını izlemek için düzenlenen kutlamaya milletvekilleri, sanatçılar ve bölgeyi ziyaret eden turistler katıldı. Mısır firavunlarının "kış vuruşu" olarak niteledikleri olay, yaklaşık 25 dakika sürdü.
Firavunlar tarafından dünyanın güneşin etrafındaki hareketleri hesaplanarak inşa edilen tapınaklarda, güneşin doğuşundan önce yerlerini alan turistler, yılda bir kez gerçekleşen bu doğa olayını hayranlıkla izledi.
Feyyum Tarihi Eserler Kurumu Müdürü Ahmed el-Aal, Karun Sarayı Tapınağı'nın inşasının, Kuran-ı Kerim'de adı geçen Karun ile ilgisi bulunmadığını belirterek, eserin yapılışının Greko-Romen çağına uzandığını belirtti.
El-Aal, sarayın su tanrısı olarak kabul edilen Sobek ve Yunan mitolojisinde şarap, tutku ve tiyatro tanrısı olarak görülen Dionysus'un ibadet mekanları olduğunu ancak İslamın hakim olduğu dönemde adının Karun Gölü'ne yakınlığından dolayı "Karun Sarayı" olarak anıldığını kaydetti.
Luksor kentindeki, "Karnak ve Deyru'l-Bahri Tapınağı" ve Feyyum'daki "Karun Sarayı'na" her yıl 21 Aralık tarihinde, kış mevsiminin başlagıcının habercisi olarak güneş ışınları vuruyor. - Kahire
Son Dakika › Güncel › Mısır Tapınaklarında Güneşin 'Kış Vuruşu' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.