Mkek'de "Hurda Yolsuzluğu" Davası - Son Dakika
Güncel

Mkek'de "Hurda Yolsuzluğu" Davası

Mkek\'de "Hurda Yolsuzluğu" Davası

MKEK'e bağlı Hurdasan Genel Müdürlüğünün, 2011 2012 yıllarındaki 16 hurda nakliye ihalesinde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla 34 kişinin yargılandığı davanın, bir nakliye şirketi yetkilisi hakkında Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davayla birleştirilmesine karar verildi.

21.05.2014 14:42

Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna (MKEK) bağlı Hurdasan Genel Müdürlüğünün, 2011-2012 yıllarındaki 16 hurda nakliye ihalesinde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla 34 kişi hakkında açılan davanın, bir nakliye şirketi yetkilisi İsmail Hatunoğlu hakkında Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davayla birleştirilmesine karar verildi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 23 sanık ve avukatları ile müdahil MKEK avukatı katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan sanık Mahmut Yıldız, suç örgütü üyeliği suçlamasını reddederek, "Şirket sahibi olmadığım için ihalelerin hiçbirine katılmadım. Hiçbir ihaleye de fesat karıştırmadım. Firmaların da benimle ilgisi yok" dedi.

Sanık avukatı Sinan Erol da müvekkilinin iş takipçisi olduğunu, ancak ihale sürecine katılmadığını bildirerek, "Hak edişleri takip etmektedir. İhaleyi kimin aldığı önemli değil. Çünkü yüzde 90, ihaleyi kazananlar iş takibi için müvekkilimle irtibat kurmaktadır. Suçlamayı kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Bazı tanıkların da dinlendiği duruşmada, sanığı bir uluslararası nakliyat şirketi yetkilisi İsmail Hatunoğlu olan, kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak suçlamasıyla Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesine açılan dava ile mevcut davanın birleştirilmesinin talep edildiğini tutanağa geçirdi.

Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Yılmaz, hukuki ve fiili irtibat sebebiyle iki davanın birleştirilmesini, zararı olup olmadığı konusunda MKEK'ye yazılan yazının cevabının beklenmesini istedi.

Mahkeme heyeti, iki davanın birleştirilmesine ve MKEK'den cevabın beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianamede, 34 sanığın "suç örgütüne üye olmak", "örgüt adına suç işlemek, "ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet almak" gibi suçlardan cezalandırılmaları isteniyor.

Ankara 23. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanan İsmail Hatunoğlu'nun bir ihaleye teklif sunduğu, o ihaleyi de kazanamadığı gerekçesiyle savcılığın takipsizlik kararı verdiği, ancak itiraz üzerine hakkında dava açıldığı belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mkek'de 'Hurda Yolsuzluğu' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement