Moğolistan'da Çağdaş Kütüphane Projesi Tamamlanarak Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Moğolistan'da Çağdaş Kütüphane Projesi Tamamlanarak Hizmete Açıldı

Moğolistan\'da Çağdaş Kütüphane Projesi Tamamlanarak Hizmete Açıldı

Moğolistan’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Moğolistan Hükümet Genel Sekreterliği Yönetim Akademisi işbirliğinde gerçekleştirilen Çağdaş Kütüphane Projesi tamamlanarak hizmete açıldı.

07.10.2015 15:28

Moğolistan'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Moğolistan Hükümet Genel Sekreterliği Yönetim Akademisi işbirliğinde gerçekleştirilen Çağdaş Kütüphane Projesi tamamlanarak hizmete açıldı.

TİKA, Moğolistan'da gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda TİKA ve Moğolistan Hükümet Genel Sekreterliği Yönetim Akademisi işbirliğinde gerçekleştirilen Çağdaş Kütüphane Projesi tamamlanarak hizmete açıldı. Moğolistan Hükümet Genel Sekreterliği Yönetim Akademisi ulusal düzeyde kamu, sosyal ve özel sektöre yönelik yönetici ve bürokrat yetiştirmek, hizmet içi eğitim programları düzenlemek, devlet politikalarının yürütülmesi hususunda kamu idari kurumlarına mesleki danışmanlık hizmeti vermek, devlet kurumlarının insan kaynakları kapasitesinin geliştirilmesine yönelik bilimsel araştırmalar yapmak ve eğitim programları düzenlemek amacıyla kurulmuş olan yükseköğretim kurumu olma özelliği taşıyor.

Yönetim Akademisinin en önemli birimi olan, kütüphane ve dokümantasyon bölümüne uzun süredir tadilat ve donanım desteğinde bulunulmadığından dolayı kullanılan ekipman ve cihazların teknolojik ömrünü doldurduğu temel kütüphane standartlarına uygun bir kütüphane hizmeti veremediğinden dolayı TİKA tarafından kütüphane ortamının iyileştirilmesi, çağdaş kütüphane standartlarına uygun eğitim-öğretim ve araştırma ortamının hazırlanması ve verimli kütüphane hizmetinin sunulması amacıyla, Modern Kütüphane Projesi gerçekleştirildi.

Söz konusu proje kapsamında kütüphane donanımı için ihtiyaç duyulan malzeme ve ekipman temin edilerek düzenlenen törenle yetkililere teslim edildiği belirtildi. Törene, TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Dairesi Başkanı Dr. Rahman Nurdun, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, TİKA Ulanbator Koordinatörü Doç. Dr. Ekrem Kalan, TİKA Koordinatör Yardımcısı Turan Can, Yönetim Akademisi Rektörü Prof. Dr. Ts. Baatartogtokh, öğretim görevlileri ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı.

Yönetim Akademisi Rektörü Prof. Dr. Ts. Baatartogtokh törende yaptığı konuşmada, Moğolistan devlet kurumlarına yönetici ve bürokrat yetiştiren bir eğitim kurumu olduklarını belirterek kaliteli yönetici sınıfının yetiştirilmesine, insan kaynaklarının daha kaliteli yetişmesine büyük desteklerde bulunan TİKA'ya teşekkürlerini sundu. Yönetim Akademisi Rektörü Prof. Dr. Ts. Baatartogtokh, Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne minnet ve şükranlarını arz etti.

TİKA DOGAL Daire Başkanı Dr. Nurdun ise Türkiye'nin Moğolistan'a özel değer vermekte olduğunu vurgulayarak işbirliği anlamında gerçekleştirilen söz konusu projeyle Moğolistan güçlü bürokrasi sisteminin güçlendirilmesi ve yetenekli kamu personellerinin yetiştirilmesine katkı sağladığını görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. TİKA DOGAL Daire Başkanı Dr. Nurdun iki kurum arasındaki işbirliğimiz akademik alanda da gelişeceğini ümit ettiklerini söyledi. (UKY-

Moğolistan Hükümeti tarafından ülke genelinde Yönetici sınıfının gelişmesine yapılan bilimsel araştırmaların kalitesinin arttırılmasına, akademik çalışmaların kapasitesinin geliştirilmesi ve eğitim-öğretim ortamının iyileştirilmesi için kütüphane bölümüne ihtiyaç duyulan malzeme ve ekipmanların temin edilmiş olup, Moğolistan Yönetim Akademisinin bilgi ve birikiminin arttırılmasına TİKA tarafından katkı sağlandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Moğolistan'da Çağdaş Kütüphane Projesi Tamamlanarak Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement