Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta, bir camiye giren kişilerin "Kur'an-ı Kerim'i yırtarak, tuvalete attığı" iddiası, infiale yol açtı. Göstericilerle polis arasında çıkan çatışmada, bir öğrenci yaşamını yitirdi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Başkent'teki bir camide dün akşam namazından önce bir araçtan inen yüzleri maskeli kişiler, camiye girerek, Kur'an-ı Kerim'i yırttı. Adınını açıklanmasını istemeyen cami imamı, yırtılan mushafların caminin tuvaletine atıldığını belirtti.
Söz konusu iddianın ardından başkent sokakları hareketlenirken, olaya ilişkin soruşturma başlatan güvenlik güçleri, çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alarak camiye girişleri yasakladı.
Novakşot'ta konuyla ilgili düzenlenen protesto gösterilerinde polis, eylemcileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.
"Adalet Savunucusu ve Anti-Siyonist Öğrenci Birliği" adlı gruptan bir kişi, olayda gaz bombası kapsulünün karın bölgesine isabet etmesi sonucu yaralanan Ahmed Veled Hamud adlı öğrencinin kaldırıldığı Novakşot Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybettiğini belirtti.
Konuyla ilgili resmi makamlardan ise henüz açıklama yapılmadı. - Novakşot
Son Dakika › Güncel › Moritanya'da 'Kur'an-ı Kerim'e Saygısızlık' İddiası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?