Motif Halk Bilim Büyük Ödülü TİKA'nın - Son Dakika
Güncel

Motif Halk Bilim Büyük Ödülü TİKA'nın

Motif Halk Bilim Büyük Ödülü TİKA\'nın

Türkiye'nin en kapsamlı halk bilim ödülleri olan 21. Motif Halk Bilim Ödülleri Töreninde ödüller sahiplerini buldu.

14.12.2015 11:25  Güncelleme: 11:32

Türkiye'nin en kapsamlı halk bilim ödülleri olan 21. Motif Halk Bilim Ödülleri Töreni'nde ödüller sahiplerini buldu. Büyük ödül; tüm dünyada "Herkes için adalet, herkes için özgürlük, herkes için refah, herkes için huzur" ilkesiyle kalkınma temelli işbirliği projelerinden dolayı T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'na (TİKA) verildi.

Kültürel değerlerimizi ve halk kültürü öğelerimizi günümüz Türkiye'sinde yaşatmak, yaygınlaştırmak ve daha geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla kurulan Motif Vakfı ile Motif Dergisi'nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl yirmi birincisi gerçekleşen Motif Halk Bilim Ödülleri Töreni'nde ödül alacak olan kişi, kurum ve kuruluşlar ülke çapında yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde ödül tespit komisyonunca belirlendi.

Halk bilimi açısından büyük önem taşıyan bu anlamlı gecede, Türk Halk Bilimine hizmet veren birbirinden değerli kişi, kurum ve kuruluşlar Motif Halk Bilim Ödülleri ile onore edildi. Ulusal ve uluslararası alanlarda Türk folkloruna hizmet eden ve bu değerleri dünya ülkelerine tanıtanları desteklemek amacıyla yapılan ödül töreni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Motif Vakfı işbirliğinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşti.

Türk halk kültürünün çeşitli dallarında hizmet eden ve kültürel, toplumsal, sanatsal alanda öz değerlerimize sahip çıkarak önemli işlere imza atan kişi, kurum ve kuruluşlara yedi dalda ödül verildi. Programda, Aşık Veysel'in seslendirdiği "Birlik Destanı"nın video gösterimi de yapıldı. "Birlik ve Beraberlik" temalı ödül töreninde halk müziği ve halk oyunları ekipleri gösteriler sergiledi. Tam bir kültür şöleninin yaşandığı gecede, Grup Tillo "Ortağız Bir Namusa" adlı eserini salonda bulunan konukların coşku dolu alkışları eşliğinde icra etti.

21. Motif Halk Bilim Ödülleri Töreni kapsamında; "Büyük Ödül"; "Başta tarihi ve kültürel bağlarımız bulunan yakın coğrafyamız olmak üzere tüm dünyada "Herkes için adalet, herkes için özgürlük, herkes için refah, herkes için huzur" ilkesiyle kalkınma temelli işbirliği projelerinden dolayı T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'na takdim edildi.

Programda; "Türk Folkloruna Katkı Sağlayan Kuruluş Ödülü" Tokat Valiliği, "Halk Müziği Hizmet Ödülü" Prof. Dr. Ilgar İmamverdiyev, "Halk Bilim Hizmet Ödülü" Prof. Dr. İlhan Başgöz, "Halk Oyunları Hizmet Ödülü" Güngör Kekeç, "Maddi Folklor Ürünlerini Derleme ve Yaşatma Ödülü" Mehmet Emin Avşar ve "Medya Halk Bilim Ödülü" Anadolu'nun Kayıp Şarkıları belgeseliyle Nezih Ünen'e takdim edilecek. Ayrıca gecede "Motif Özel Hizmet Ödülleri" de sahiplerini buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Motif Halk Bilim Büyük Ödülü TİKA'nın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement