Muğla'da Kadın Fırıncı, Muhtar Adayı Oldu - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Kadın Fırıncı, Muhtar Adayı Oldu

Muğla\'da Kadın Fırıncı, Muhtar Adayı Oldu

Muğla Yatağan'da fırıncılık yapan Gülgün Arslan, yaklaşık 2 bin 300 kişinin yaşadığı Konak Mahallesinde muhtar olmak için çalışma yürütüyor.

20.02.2014 13:20  Güncelleme: 13:29

Yatağan'da yaklaşık 2 bin 300 kişinin yaşadığı Konak Mahallesi'nde fırıncılık yapan Gülgün Arslan, muhtarlığa adaylığını koydu.

Ekmek fırınında 23 yıldır eşi Ufuk Arslan ile çalışan 2 çocuk annesi Gülgün Arslan, 2 dönem muhtar azalığı yaptığı Konak Mahallesi'nde yerel seçimlerde muhtar adayı olduğunu açıkladı.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşine yardım etmek için 23 yıl önce fırıncılık mesleğine başladığını, işini çok sevdiğini söyledi.

Zor bir meslek olan fırıncılıkta eşinin yardıma ihtiyaç duyduğunu, bu nedenle mesleğe başladığını anlatan Arslan, "Fırıncılık gerçekten zor bir meslek. Bu meslekte gece, gündüz, tatil diye bir kavram yok. Eşimin öğretmesiyle mesleğimi en iyi şekilde icra etmeye başladım. 2004 ve 2009 yıllarında yapılan seçimlerde de muhtar azası olarak görev yaptım" dedi.

Azalığın ardından muhtarlık için gerekli tecrübeyi kazandığını dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"Mesleğim itibarıyla mahalle halkıyla iç içeyim. Mahallemizdeki vatandaşların birçoğunu tanıdığım gibi onların sorunlarını da çok iyi biliyorum. Bu imkanımı halkım için olumlu yönde kullanabilmek amacıyla seçimlerde daha önce aza oldum. Halen bu görevimi yürütüyorum. Muhtarımız Vahit Ürnez'in tavsiyesi doğrultusunda muhtar adayı olmayı düşündüm ve konuyu aileme açtım. Eşim ve çocuklarım bu konuda tam destek vereceklerini söyleyince adaylığımı açıkladım."

Kadınların muhtarlığa veya azalığa aday olmaktan çekindiğine işaret eden Arslan, "Ne yazık ki kadınlarımızın mahalli idarelerdeki oranı erkeklerin çok altında. Çünkü kadınlarımız muhtar veya aza olmaktan çekiniyor. Muhtar seçilmem halinde görevimi layıkıyla yapmak ve halkıma en iyi hizmeti vermek için çalışacağım. Sloganım; 'Herkes için örnek insan olacağım'. Kendime güveniyorum" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muğla'da Kadın Fırıncı, Muhtar Adayı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement