Muğla'da Nevruz Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Nevruz Bayramı Kutlamaları

Muğla\'da Nevruz Bayramı Kutlamaları

Muğla'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Kışla Parkı'nda düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliklerinde partililer Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti, nevruz ateşinden atladı.

21.03.2012 16:08

Muğla'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Kışla Parkı'nda düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliklerinde partililer Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti, nevruz ateşinden atladı.

Kışla Parkı'nda 300 kişinin katıldığı kutlamalar öncesi polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Giriş ve çıkışlarda sıkı arama yapılırken, apartmanların çatı ve balkonlarına Özel Harekat Timleri yerleştirildi. Yerel sanatların seslendirdiği Kürtçe şarkılarla halaylar çeken partililer, yakılan nevruz ateşinden atladı. Etkinlikler, olaysız sona erdi.

Muğla Üniversitesi'ndeki kutlamalarda da benzer görüntüler yaşandı. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Vali Yardımcısı Mehmet Denizlioğlu, Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversite öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte öğrenciler ve protokol üyeleri, nevruz ateşinden atlayıp halay çekerken yumurta tokuşturup tuza ekmek bandılar. Rektör Harmandar, yaptığı açıklamada, baharın habercisi olan nevruzu coşkuyla karşıladıklarını belirtti. Prof. Dr. Harmandar, "Hep birlikte el ele tutuşarak, birlik ve beraberliğimizi dünyaya haykırarak, Muğla'dan bütün Türkiye'ye ve dünyaya sesleniyoruz. Nevruz bizim birlikteliğimiz, bizim ele ele tutuştuğumuz her günün bir başlangıcıdır. Yıllardır nevruzu büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Nevruzun ülkemize ve dünyaya barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Osman Gürün ve Vali Vekili Faruk Necmi Kurt da nevruzun öneminden bahsederek, öğrencilerin Nevruz Bayramı'nı kutladı. Konuşmaların ardından Üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan çuval yarışı ve halat çekme oyunları oynanırken, halk oyunları ekibi de zeybek oynadı. Muğla Üniversitesi'ndeki Nevruz Bayramı kutlamaları, Türk Halk Müziği sanatçısı Turgay Başyayla'nın verdiği konserle sona erdi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Nevruz Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement