Manyas Kuş Cenneti çevresinde, mühre olarak bilinen "bazı av hayvanlarını çekmek için kullanılan çığırtkan kuş" ile ördek avladığı belirlenen kişiye 9 bin 808 lira idari para cezası verildi.
Alınan bilgiye göre, 266 kuş türünün tespit edildiği göl civarındaki arazide denetimler yapan jandarma ekipleri, Yeniköy yakınında küçük su birikintisi, sazlık ve ağaç dallarından hazırlanan alanda, kuş sesi çıkaran cihaz ve mühre ile avlanan kişiyi yakaladı.
Ekipler, etrafı suyla çevrilmiş alanda diğer kuşları çekmek için yem olarak kullanılan ve ayakları iple bağlanmış 13 canlı (mühre) ile tüfekle vurulmuş 7 yeşil başlı ördek ele geçirdi.
Kaçak avlanan kişiye, Bandırma Kuş Cenneti Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından 9 bin 808 lira idari para cezası uygulandı.
Avlanmada kullanılan dürbün ve kuş sesi çıkartan cihaza el konuldu, 13 mühre, doğal ortamlarına bırakılmak üzere Bandırma Kuş Cenneti Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. - Balıkesir
Son Dakika › Güncel › Mühre ile Avlanan Kişiye 9 Bin 808 Lira Ceza - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.