Muhteşem Yüzyıl Öfkesi - Son Dakika
Güncel

Muhteşem Yüzyıl Öfkesi

Muhteşem Yüzyıl Öfkesi

150 Kişilik Bir Grup Dizinin Afişlerini Yırtıp, Cam Panolara Yumruk Atarak, Diziyi Protesto Etti.

09.01.2011 17:01

"Muhteşem Yüzyıl" dizisini protesto eden yaklaşık 150 kişilik bir grup dizinin afişlerini yırtıp, cam panolara yumruk atarak, diziyi protesto etti.

Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları ve Anadolu Gençlik Derneğine üye yaklaşık 150 kişi Osmanlı Devleti'nin onuncu sultanı Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatının anlatıldığı "Muhteşem Yüzyıl "adlı diziyi protesto etti. Levent Metro durağında toplanan onlarca kişi dizinin yayınlandığı kurum önüne gelerek, slogan ve yumurta atarak protesto gösterisi yaptı.

YUMRUK VE YUMURTA ATIP; AFİŞLERİ YIRTTILAR

Levent Metro durağında toplanan Saadet Partisi Gençlik Kolları ve Anadolu Gençlik Derneğine üye bir grup, Mehter Takımının marşları eşliğinde Muhteşem Yüzyıl dizisinin yayınlandığı Show Tv önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında, öfkeli kalabalık dizinin bilboardlarda yer alan afişlerini yırttı; bilboardlara yumurta attı. Kalabalık içinde yer alan bir grup ise, dizinin başrol oyuncusu Halit Ergenç'in cam panoda yer alan afişini yumrukladı.Bu arada bazı Saadet Partliler yumruk atanları engellemek için, cam pano önünde bekledi ve sözlü uyarıda bulundu ancak uyarılara aldırış eden olmadı. Grup ellerindeki Osmanlı Tarihi kitabı ve "Osmanlı'ya Uzanan Eller Kırılsın", "RTÜK Uyuma Rezalete Son Ver "afişleriyle Show Tv önünde bulunan parka geldi. Çevik Kuvvet ekiplerinin televizyon kanalı önünede güvenlik önlemi alması dikkatlerde kaçmadı.

TEMSİLİ SÜLEYMAN'DAN "DİZİYİ KALDIRIN "FERMANI

Kanal önünegelen grup bir süre de burada, "Osmanlı'ya Uzanan Eller Kırılsın ", "Show Tv Şaşırma Sabrımızı Taşırma" sloganı attı. Ardından park içinde toplanan kalabalığa temsili Kanuni Sultan Süleyman elindeki fermanı okudu. Temsili Kanuni Sultan Süleyman

" Sen ki batı taklitçisi uşaklık eden medyacı, elçinin gönderdiği mektupta yapmış olduğun büyük densizlikten bahsedilmektedr. İşittim ki televizyon adını verdiğiniz kara kutudan Al -i Osman'a haketer içeren yayınlar yapılmaktaymış. Senin anlattığın yaşam tarzıyla ne biz ne de dedelerimiz yaşamıştır. Kıyafetlerimizin İngiliz askerlerine benzetilmesi bizi kızdırmıştır bilesin. Bizim suyumuzu içen, bizim ekmeğimizi yiyen adı Müslüman denilen güya bizim adımıza lakin bizden ırak olayların anlatılması bizi ziyadesiyle hüzne boğmuştur. Bu mağduriyetimiz değil, torunlarımızın ihanetidir. "dedi. Temsili Süleyman "Şimdi muradım o ki, bu densizlik özür dilemek ve telafi edilmek suretiyle derhal son bula, ta ki tekerrür etmeye. Aksi halde, bu ikazımı dikkate almayıp bu rezilliğe devam edersen, tüm ülkede yayın yapan o antenlerini kırar atlarımız için bağlama kazığı yaparım. Kafanı televizyon denilen o fitne kutusunun içine sokar seni tüm dünyaya rezil ederim. "diye konuştu. Temsili Süleyman, dizinin yayında kaldırılmasını isteyerek, "Mührü Süleyman bizdedir. Emir Süleymanların işidir. Bundan sonra olacakları var sen düşün. Gayret bizden tevfik Allah'tandır. "dedi.

" DİZİ YAYINDAN KALDIRILSIN "

Daha sonra, Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar bir basın açıklaması yaptı. Acar, basın açıklamasında,Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatının anlatıldığı dizinin gerçekleri anlatmadığını, anlatılan olayların tarihi gerçeklerle bağdaşmadığını söyledi. Acar,

" Bu dizideki üzerine giydirilen imaja cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman ve onun şahsında tüm Osmanlı padişahları , devlet adamları tplum nezdinde, itibarsızlaştırılmakta, şanlı tarihimiz aşağılanmakta ve toplumumuz geçmişine, tarihine yabancılaştırılmaktadır. "dedi.Basın açıklamasında, "Muhteşem Yüzyıl "" Midnight Express "adlı filme benzetilerek, "Oryantalistlerin tarihimizi çarpıtmak ve karalamak amacıyla uydurdkları saçma sapan görüş ve twzlerinden yola çıklarak, hazırlanmış olan bu dizinin Midnight Express (Geceyarısı Ekspresi ) filminden ne farkı var ? Tek farkı var. Önceki karalamayı batılılar yapmıştı, bunu kendi insanımız yapıyor "denildi. Reyting uğrunatarihin karalandığı iddia edilen basın açıklamasında dizinin yayınıcı kuruluş tarafından kaldırılması istendi ve dizi yayından kaldırılmazsa, kanalın seyredilmemesi için kampanya başlatılacağı ve reklam veren şirketlerin ürünlerinin boykot edileceği belirtildi.

BİNAYA YUMURTA ATTILAR

Protestocu grup, bir süre slogan attıktan sonra, dizinin yayından kaldırılması için dağıtılan dilekçeleri imzaladı.Basın açıklamasının ardından, dağılan gruptan bazı kişiler ellerindeki yumurtaları diziyi yayınlayan televizyon kanalının binasına attı. Bir ara işaret fişeği de yakan grup, dizinin başrol oyuncusu Halit Ergenç'in afişinin yer aldığı cam panoya yumurta ve tekme atarak ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muhteşem Yüzyıl Öfkesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement