''Muhteşem Yüzyılı Birde Böyle Dinleyin'' Konferansı - Son Dakika
Güncel

''Muhteşem Yüzyılı Birde Böyle Dinleyin'' Konferansı

\'\'Muhteşem Yüzyılı Birde Böyle Dinleyin\'\' Konferansı

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, Kanuni Sultan Süleyman dönemini anlattı.

10.01.2013 09:38  Güncelleme: 14:01

Tarihçi yazar Talha Uğurluel, batılıların atalarımızın heykellerini diktiklerini günümüzde ise, bizim onların topçu ve popçularının resimlerini odalarımıza astığımızı belirterek, bunu tersine döndürebileceğimizi söyledi.

Siirt Öğretmenler Derneğinin davetlisi olarak Halk Eğitim Merkezi salonunda bir konferans veren Uğurluel, Martin Luterkingin Protestanlığı kurarken, Kanun Sultan Süleyman'ın desteğini aldığını ve Kanuninin Avrupa'ya elçiler göndererek halklara mezhep seçmede serbest olduklarını ilettiğini bunuda tek düşman yerine, düşmanı parçalamayı tercih ettiğini bunu bugün Avrupalıların aramıza sokmaya çalıştıklarını belirtti.

Uğurlel, tarihin, tarihi romanlar yerine, hatıratlardan öğrenilmesi gerektiğini ancak, televizyonlarda yayınlanan bir dizide, Barbaros Hayrettin Paşanın yüzü boyalı Avrupalı bir korsan tipinde gösterildiğini halbuki gerçekte onun Kanuni Sultan Süleyman için savaşmaya başladığı zamanlarda saç sakalı ağarmış, teheccüd namazına kalkan biri olduğunu ve bunu da hatıratlarında ifade ettiğini açıklayarak, Barbaros Hayrettin Paşanın hatıratının okunması gerektiğini belirtti.

Osmanlının zevkü sefa üzerine kurulmuş bir sistem olmadığını, fedekarlıklar üzerine kurulmuş bir devlet sistem olduğunu belirten Uğurluel "Artık uydurulmuş senaryolara, bir takım romanlara, bir takim ornyantalist tablolara karnımız toktur. Artık bunlara inanmak istemiyoruz.Bu bize fedakarlıklar üzerine kurulmuş bir devlet sistemi olduğunu gösteriyor. Osmanlıyı güçlü kılan ciddiyetleriydi."dedi

Konferansın ardından Vali Ahmet Aydın, tarihçi yazar Talha Uğurluel'e İbrahim Hakkı Hz. nin Marifetname adlı eserini ve Siirt Battaniyesi takdim ederek kutladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ''Muhteşem Yüzyılı Birde Böyle Dinleyin'' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement