Mühür Bozmaya Beraat - Son Dakika
Güncel

Mühür Bozmaya Beraat

Mühür Bozmaya Beraat

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle belediye tarafından mühürlenen yerel gazetenin mührünü sökmekten açılan davada gazetenin yazı işleri müdürü ve dönemin cemiyet başkanı görülen dava sonucunda beraat etti.

30.12.2015 18:36

Samsun'un Çarşamba ilçesinde, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle belediye tarafından mühürlenen yerel gazetenin mührünü sökmekten açılan davada gazetenin yazı işleri müdürü ve dönemin cemiyet başkanı görülen dava sonucunda beraat etti.

Çarşamba Belediyesi tarafından mühürlenmesi sonrasında, karara tepki göstererek mührü söken 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı İsmail Temiz ve Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker hakkında Çarşamba Belediyesi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusunun ardından Çarşamba 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından gazeteciler hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Temiz ve Şeker, 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucu beraat etti.

Kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı İsmail Temiz, "Yapılan uygulama haksız olduğu için bir dakika bile düşünmeden mührü söktüm. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı'nın yapması gereken de buydu. Hakkımızda açılan davanın bir anlamı olmadığını biliyorduk. Mahkeme de bizi haklı buldu. Adalete inancımızı yitirmedik. Karar bizim adımıza sevindirici" dedi.

Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker ise dava sonunda yaptığı açıklamasında, "Mühür bozma olayı baştan sona kanun ve hukuka aykırı diye haykırdık ama belediyeye dinletemedik. Geçen bir yıl içinde hem maddi hem de manevi büyük sıkıntı ve zarara uğratıldık. Kanuni haklarımız bu konuda saklıdır. Ayrıca adalete herkesin sonuna kadar güvenmesi gereklidir. Adalet yerini buldu" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mühür Bozmaya Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement