Münih Belediye Meclisi'ne Aday Olay Türkiye Kökenli Adaylar Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Münih Belediye Meclisi'ne Aday Olay Türkiye Kökenli Adaylar Tanıtıldı

Münih Belediye Meclisi\'ne Aday Olay Türkiye Kökenli Adaylar Tanıtıldı

Mat Başkanı Musa Çelik'in sunumunu yaptığı tanıtım toplantısında Cumali Naz (SPD), Serdar Duran (CSU), Gülseren Demirel (Yeşiller) ve Çetin Oraner (Sol Parti) konuştu.

03.03.2014 11:29

Mat Başkanı Musa Çelik'in sunumunu yaptığı tanıtım toplantısında Cumali Naz (SPD), Serdar Duran (CSU), Gülseren Demirel (Yeşiller) ve Çetin Oraner (Sol Parti) konuştu.

'PARTİLERDE AKTİF OLMALIYIZ'

Cumali Naz, parti yönetimince listede 9. sıraya konulmasının sürpriz olduğunu söylerken, 'Yıllardır göçmenler konusunda edindiğim tecrübeleri, belediye meclisine taşıyarak, göçmenlere özel sorunların çözümüne katkıda bulunmak istiyorum' dedi. CSU adayı Serdar Duran ise, 'Ben bir Türkiye kökenli olarak ne burada ne de Türkiye'de herhangi bir partiyi bizim partimiz olarak görmüyorum. Ama göçmenler olarak tüm partilerde aktif görevler alarak bir şeylerin değişmesini sağlayabiliriz' diye konuştu.

'HİÇBİR ZAMAN EŞİT HAKLAR TANINMADI'

Altı yıldır Belediye Meclisi Üyesi ve Yeşiller'in Fraksiyon Sözcüsü olan Gülseren Demirel, 'Hiçbir ayrım yapmadan tüm göçmenlere, sorunlarının çözümünde yardımcı olmaya devam etmek istiyorum' dedi. Sol Parti Listesinde 2. sıradan aday olan Çetin Oraner şunları söyledi: 'Biz bu ülkenin, eşit haklara sahip olması gereken birer parçasıyız. Ama maalesef burada bize hiçbir zaman eşit haklar tanınmadı.'

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münih Belediye Meclisi'ne Aday Olay Türkiye Kökenli Adaylar Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement