Münih Havalimanı Rekorlarla Büyüyor - Son Dakika
Güncel

Münih Havalimanı Rekorlarla Büyüyor

Münih Havalimanı Rekorlarla Büyüyor

Münih havalimanı rekorlarla büyüyor Bu yıl yine Skytrax'ın Dünya'nın en iyi havalimanı sıralamasında üçüncü seçilen Münih Havalimanı, 2015 yılının ilk yarısında 19 milyon 400 bin yolcuya hizmet verdi.

09.08.2015 11:18

Münih havalimanı rekorlarla büyüyor

Bu yıl yine Skytrax'ın Dünya'nın en iyi havalimanı sıralamasında üçüncü seçilen Münih Havalimanı, 2015 yılının ilk yarısında 19 milyon 400 bin yolcuya hizmet verdi. Geçtiğimiz yıla oranla yolcu sayısını yüzde 3,5 artıran Münih Havalimanı yetkilileri, bu yıl sonuna kadar 40 milyon yolcuya hizmet vermeyi hedeflediklerini açıkladılar.

KARGO TAŞIMACILIĞINDA REKOR

Münih Havalimanı, son üç yılda bilançoları olumsuz etkileyen grevlere rağmen, iniş-kalkış sayısını yüzde 1,1 artırarak 186 bine ulaştı. Kargo konusunda rekor kıran Münih Havalimanı, geçen yıla oranla yüzde 12 artışla, 156 bin ton yük taşıma kapasitesine ulaştı. Havaalanının son derece modern toplam 40 kilometre uzunluğundaki bagaj transport sisteminde saatte 15 bin bagaj taşınabiliyor. Münih Havalimanı bünyesindeki değişik firmalarda yaklaşık 33 bin kişiye iş olanağı sunuyor. Havalimanı'nın işletmeci şirketi FMG'nin yıllık cirosu yaklaşık 1,2 milyar Euro.

HAVALİMANI BÜYÜLTÜLÜYOR

Üçüncü iniş-kalkış pistinin yapımı konusundaki karşıtlarla hukuk savaşını sürdüren Münih Havalimanı'nda, 2. Terminal'in ek binası inşaatı tüm hızıyla sürmekte. 11 milyon yolcuya hizmet verecek olan ek terminal binasında 27 uçak kapasiteli park alanı bulunacak. Binanın bu yıl sonuna kadar hizmete açılması bekleniyor. Yolcular, 2. terminalden yeni binaya, yerin yaklaşık on metre altından geçecek olan sürücüsüz tren ile taşınacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Münih Havalimanı Rekorlarla Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement