Munzur Üniversitesi 4 Bin Öğrenciye Aşure Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Munzur Üniversitesi 4 Bin Öğrenciye Aşure Dağıttı

Munzur Üniversitesi 4 Bin Öğrenciye Aşure Dağıttı

TUNCELİ'de bulunan Munzur Üniversitesi Rektörlüğü, Alevilerin kutsal ayı olan Muharrem ayı nedeniyle Üniversitedeki 4 bin öğrenci ve personele aşure dağıttı.

20.10.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUNCELİ'de bulunan Munzur Üniversitesi Rektörlüğü, Alevilerin kutsal ayı olan Muharrem ayı nedeniyle Üniversitedeki 4 bin öğrenci ve personele aşure dağıttı.

Aşure dağıtımı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Rektör Prof.Dr. Ubeyde İpek, aşurenin birlik, beraberlik ve birlikte yaşamanın simgesi olduğunu söyledi. Prof.Dr. İpek, şöyle dedi:

"Kutsal Muharrem ayı nedeniyle bugün burada bir araya geldik. Üniversitemizde okuyan öğrenci ve personelimize birlik, beraberliğimizin, birlikte yaşama ve insana saygının anlamı olan aşuremizi dağıtacağız. Aşure, fikirl düşünceler farklı olsa da birlikte dostça yaşamının simgesidir. Hepimiz biliyoruz, aşure pişirilirken bir çok hububat ve gıda maddesi birlikte kaynıyor aynı kazanın içinde. Aşurede çok fazla çeşit gıda maddesi ve hububat bulunsa da sonuçta piştiğinde tek bir tat ile insanlara sunuluyor. Burada birçok mesaj ve duygu var. Düşünce, kökenimiz ne olursa olsun aynı vatan toprağında kardeşçe yaşayabiliriz. Aşurenin mesajı budur. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in torunlarının Kerbela'da şehit olduğu kutsal Muharrem ayı bütün insanlık için önemli bir ders çıkarma ayıdır. Bizde bu nedenle bu kutsal aydı Üniversite öğrenci ve personelimize aşure dağıtmaktan son derece memnun olduk."

Rektör Prof.Dr. İpek'in konuşmasından sonra Tunceli yöresinin Alevi dedelerinden olan Hüseyin Erdoğan, Muharrem ayının anlam ve önemini Öğrencilere anlattı ve aşure için Alevi dualarını okudu. Daha sonra Rektör Prof. Dr. Ubeyde İpek ve Alevi dedesi Hüseyin Erdoğan aşure kazanlarının başına geçerek yaklaşık 4 bin öğrenci ve personele aşure dağıttı. Aşure almak için öğrenciler ve personel uzun kuyruklar oluşturdu.

- Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Munzur Üniversitesi 4 Bin Öğrenciye Aşure Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement