Muradiye'de Okul Zemininde Esrarengiz Isınma - Son Dakika
Güncel

Muradiye'de Okul Zemininde Esrarengiz Isınma

Muradiye\'de Okul Zemininde Esrarengiz Isınma

Van'ın Muradiye İlçesi'nin Ovapınar Köyü'nün ilköğretim okulunun zemininin ısınması, paniğe neden oldu.

28.05.2012 14:41

Van'ın Muradiye İlçesi'nin Ovapınar Köyü'nün ilköğretim okulunun zemininin ısınması, paniğe neden oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin termometreyle yaptıkları incelemenin ardından okulda eğitime ara verildi. Okul yetkilileri, zemin ısınmasına neden olan olayın araştırılması için gerekli müracaatların yapıldığını söyledi.

Muradiye İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ovapınar Köyü'nün 130 öğrencisi bulunan ilköğretim okulunun zemini Cuma günü aniden ısınmaya başladı. Olayı ilk olarak okulda çalışan görevli fark etti. Görevli, öğretmenlere haber verilmesi üzerine ilk olarak okul boşaltıldı. Ardından da Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri okula gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililerin termometreyle yaptıkları incelemelerde zemindeki ısının 45 dereceye kadar yükseldiği belirlendi. 3 derslikli olan okulun bir sınıfında 2 metre karelik alanda ısının yüksek olduğunu belirleyen yetkililer, İlçe kaymakamı Erol Tanrıkulu'na da bilgi verdi.

İlçe Kaymakamı Tanrıkulu, ısının kaynağının bulunması için hemen gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi. Gerekli yerlere konunun iletildiğini belirten Kaymakam Tanrıkulu, ısının kaynağı belirleninceye kadar okuldaki eğiteme ara verildiğini açıkladı. Sınıftaki ısıyı ilk fark eden okul görevlisi Abdurrahman Songül ise, çöpleri almak için çöp kutusunun üzerine eğildiğinde sıcaklık hissettiğini, önce ateşimin çıktığını düşündüğünü, ardından da zemine dokunduğunda yerdeki ısıyı fark ederek öğretmenlere haber verdiğini anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muradiye'de Okul Zemininde Esrarengiz Isınma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement