Murat Ülker, İngiliz Şirketini Satın Almak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Murat Ülker, İngiliz Şirketini Satın Almak İstiyor

Murat Ülker, İngiliz Şirketini Satın Almak İstiyor

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, İngiliz bisküvi devi United Biscuits'i şirketlerinin bünyesine katmak istiyor.

25.10.2013 14:16  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son zamanlarda yaptığı satın almalarla gündeme gelen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murak Ülker yine bir devin peşine düştü. İngiltere'nin bisküvi sektörünün lokomotiflerinden olan United Biscuits satın almak isteyen Ülker, yoğun mesai harcıyor.

"ŞİRKET AVCISI"

Godiva başta olmak üzere son yıllarda yaptığı satın almalarla adeta 'şirket avcısı' haline gelen Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in yelken, yarış arabası kullanma gibi hobilerinin başında avcılık geliyor.

AVCILIK YETENEKLERİNİ KULLANIYOR

Avcılıktaki taktikleri şirket satın almalarında da kullanan Ülker, şimdi de 'Batı'da şirket alma' peşinde. Murat Ülker, hangi şirketlerin peşinde olduğunu açıklamıyor ama konuya yakın kaynaklar Yıldız Holding'in peşinde olduğu şirketin İngiliz devi United Biscuits olduğunu söylüyor.

GODİVA'YA TELEFONLA TEKLİF ETTİ

Star'ın haberine göre; Ülker Büskivi'nin yüzde 20'si, Godiva'nın yüzde 4.3'ü ve Şok'un yüzde 10 hissesinin satışından sağlanan yaklaşık 510 milyon dolarlı kasasına koyan bulunan Murat Ülker "Bu parayla önümüze bir Godiva daha çıkarsa almak isteriz" diye açıklamada bulunmuştu. Murat Ülker, Batı'da almayı planladığı markanın ismini söylemese de Avrupa'da iki-üç firmayla görüştüklerini belirttiğinde alacakları markanın bisküvi olmasını tercih ettiğini aktardı. İstanbul'a döndükten sonra gruba yakın kişiler Murat Ülker'in görüşmeler yaptığı ve çok istediği markanın İngiliz bisküvi devi United Biscuits olduğu öğrenildi.

United Biscuits, 2010 yılında Şangay merkezli Bright Food ile masaya oturmuş ancak anlaşamamıştı. O dönemde İngiliz basında potansiyel alıcılar arasında Ülker'in ismi de yer almıştı. Önümüzdeki dönemde Murat Ülker, United Biscuits ile el sıkışırsa geyik avında olduğu gibi üç yıldır peşinde koştuğu şirketi satın almış olacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Murat Ülker, İngiliz Şirketini Satın Almak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement