Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler

Türkiye Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer darbe karşıtlarına verilen idam kararına tepki gösterdi.

18.05.2015 12:51

Türkiye Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve diğer darbe karşıtlarına verilen idam kararına tepki gösterdi.

Küçük, Türkiye Alimler Birliği adına yaptığı yazılı açıklamada, Muhammed Mursi'nin Mısır tarihinde ilk kez demokratik bir seçim sonucu cumhurbaşkanı olduğunu anımsattı.

Mursi'nin görevinin henüz bir yılını doldurmuşken askeri darbeyle alaşağı edilmesi ve devam eden bir dizi yargılama içerisinde, hapishaneler baskınındaki bazı tutukluların kaçması olayıyla ilişkilendirilerek ve casusluk davası ithamıyla idama mahkum edilmesinin, darbeci Mısır yönetiminin aldığı utanç verici ve en şiddetli şekilde kınanması gereken bir karar olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

"2000'li yılların başında mensubu bulunduğu Müslüman Kardeşler teşkilatı siyasi parti olarak faaliyet gösteremediği için bağımsız olarak Mısır Parlamentosu'na seçilen Muhammed Mursi, hiçbir zaman şiddet ve terör eylemlerini tasvip etmemiş ve her daim demokratik yollarla Mısır halkının problemlerine çözüm arayışlarını ve çabasını sürdürmüştür."

Raşit Küçük, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de aynı mahkeme tarafından idama mahkum edildiğine dikkati çekti.

Bu durumun ABD ve Avrupa tarafından siyasal ve kimi İslam ülkelerince de finansal olarak desteklenen darbeci Mısır yönetiminin, halkın demokratik tercihlerine bakışını ve zulme tepki veren hakiki alimleri susturmaya yönelik tavrını açıkça ortaya koyduğunu vurgulayan Küçük, "Türkiye Alimler Birliği olarak İslam dünyasının artık bu kumpasları görmesini ve gereken tepkiyi her platformda göstermesini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mursi Hakkındaki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement