Muş - Köylüler, Bakan Yılmaz'dan Terör Tazminatı İstedi - Son Dakika
Güncel

Muş - Köylüler, Bakan Yılmaz'dan Terör Tazminatı İstedi

Muş - Köylüler, Bakan Yılmaz\'dan Terör Tazminatı İstedi

Muş'un Merkeze Bağlı Kayalısu Köylüleri, Köylerinin 1993 Yılında Yakıldığını İleri Sürerek Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'dan Terör Tazminatı İstedi. Köylüler Vali Erdoğan Bektaş'ı da Şikayet Etti.

04.09.2010 21:32

MUŞ'un merkeze bağlı Kayalısu köylüleri, köylerinin 1993 yılında yakıldığını ileri sürerek Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'dan terör tazminatı istedi. Köylüler Vali Erdoğan Bektaş'ı da şikayet etti.

Diyarbakır'dan helikopterle geldiği Muş'un Varto İlçesi'nde incelemelerde bulunan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, karayoluyla Muş'a geçti ve bir dizi ziyaretlerde bulundu. Vali Erdoğan Bektaş'tan kentin sorunları hakkında bilgi alan Bakan Yılmaz, belediye binası önünde kendisini bekleyen Kayalısu Köyü sakinlerinin yanına gitti.

Bakan Yılmaz'a dertlerini anlatan köylüler, 1993 yılında köylerinin yakıldığını söyledi. Terör yüzünden köylerinin zarar gördüğünü ifade eden köylüler, evleri hiç zarar görmeyenlerin yardım aldıklarını iddia ederek, "Biz bu olaydan sonra hiç bir yardım alamadık" dedi.

Bu sırada arkalardan gelen bir genç "Muş Valisini istemiyoruz" deyince bir anda ortam gerildi. Bakan Yılmaz'ın duruma müdahalesi sırasında devreye giren köylüler, "Biz valimizden memnunuz, kendisinden bir şikayetimiz yok" diyerek ortamı yumuşattı.

Köylülerin sorunlarıyla ilgilineceğini söyleyen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, belediye binasına geçerek Belediye Başkanı Necmettin Dede'den kentin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muş - Köylüler, Bakan Yılmaz'dan Terör Tazminatı İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement