Muş'ta "Doğalgaz Tesisatçılığı" Kursu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Muş'ta "Doğalgaz Tesisatçılığı" Kursu Açıldı

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, istihdama yönelik 384 saatlik "Doğalgaz Tesisatçılığı" kursu açtı.

17.02.2016 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, istihdama yönelik 384 saatlik "Doğalgaz Tesisatçılığı" kursu açtı.

Belediye, İl Milli Eğitim ve İş-Kur İl Müdürlüklerince başlatılan kursun açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Feyat Asya, Çalışma ve İş Kurumu ile İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle birlikte projeyi hazırladıklarını söyledi.

Asya, kursiyerlere, öğretmenlerden çok daha fazla bilgi öğrenmelerini ve belge almayı üç aylık eğitim süreci sonunda başarmalarını dileyerek, şöyle konuştu:

"Güzel işler, hizmetler, meslek edinmiş olursunuz. Bu vesileyle bizde bu kursun ilk günkü açılışında arkadaşlarla birlikte sizlere hayırlı olsun demek istedik. İnşallah bu memlekette önce kendiniz için sonra memleket için hayırlı hizmetler yapacak bir mesleği icra edeceksiniz."

İş-Kur Müdürü Mehmet Emin Taylan ise, müdürlük olarak amaçlarının işsiz olan gençlere meslek kazandırmak olduğunu, doğalgaz tesisatçılığının da bu anlamda önemli bir meslek olduğunu ifade etti.

Kursa 50 kişinin katılacağını, toplamda kursiyerlere 80 bin 300 lira ödeme yapılacağını hatırlatan Taylan, "Bunun tamamı İş-Kur tarafından karşılanacak. İki eğitmenimiz var. Bunlarında paralarını tamamen İş-Kur ödeyecektir. Toplamda kurs 64 gün, 384 saat sürecek" diye konuştu.

Sanat altın bilezik olduğunu hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan da, şunları kaydetti:

"Doğalgaz şehrimize yeni geliyor ve uzun süre ihtiyaç duyulacak yeni bir sektör olduğu için çok önemli. O yüzden işinizi iyi öğrenmeniz gerekir. Tehlikeli bir meslek. Yani bir kişinin Allah korusun gaz kaçağından hayatını kaybetmesi demek facia olur, yanlış olur. Dolayısıyla mesleğimizi iyi öğreneceğiz. Çünkü alın teri döküp para kazanacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş'ta 'Doğalgaz Tesisatçılığı' Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement