Muş'ta Dsp'den İstifa Eden Üye Sayısı Tartışması - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Dsp'den İstifa Eden Üye Sayısı Tartışması

Muş\'ta Dsp\'den İstifa Eden Üye Sayısı Tartışması

2007'de Yapılan Milletvekili Genel Seçimlerine Girmeyen, 2009'da Yapılan Yerel Seçimlerde İse Muş Merkezde Sadece 68 Oy Alan DSP'nin Muş İl Başkanı Mehmet Ek'in 7 Bin 300 Üye ile Halk Oylamasında 'evet' Demek İçin İstifa Ettiğini Açıklaması, Tartışma Yarattı. CHP İl Başkanı İsmail Adanur, DSP'nin Noter Tasdikli 500 Üye Çıkarması Halinde Görevinden İstifa Edeceğini Bildirdi.

03.09.2010 19:00

2007'de yapılan milletvekili genel seçimlerine girmeyen, 2009'da yapılan yerel seçimlerde ise Muş merkezde sadece 68 oy alan DSP'nin Muş İl Başkanı Mehmet Ek'in 7 bin 300 üye ile halk oylamasında 'evet' demek için istifa ettiğini açıklaması, tartışma yarattı. CHP İl Başkanı İsmail Adanur, DSP'nin noter tasdikli 500 üye çıkarması halinde görevinden istifa edeceğini bildirdi.

DSP Muş İl Başkanı Mehmet Ek dün yaptığı basın açıklamasında kayıtlı 7 bin 300 üyeyle birlikte istifa ettiklerini belirtti. Mehmet Ek yaptığı açıklamada 1990'dan beri, DSP'de, Bülent Ecevit'in 'Anadolu solu' inancı için hizmet ettiklerini bildirdi. Ecevit'in miras olarak DSP'ye 55 bin kayıtlı üye, 100 trilyon nakit sermaye bıraktığını savunan Mehmet Ek, 12 Eylül'de 'Evet' demek için istifa ettiklerini söyledi. Mehmet Ek "İflas etmiş paradigmaya, bu yoz anlayışlara, haksız- hukuksuz gidişata 'dur' demek adına, DSP İl, İlçe, belde teşkilatlarımızla, belediye başkan ve encümenlerimizle, partimizden aday olmuş seçilmiş veya seçilmemiş bütün arkadaşlarımızla beraber 7 bin 300 kayıtlı üyemizle birlikte topluca aydınlık yarınlar, cuntasız, Ergenekonsuz, hukukun üstün olacağı bir Türkiye adına referandum sürecinde 'evet' diyerek katkılarımızı sunacağız" demesi tartışma yarattı.

CHP İL BAŞKANINDAN TEPKİ

DSP'deki toplu istifa haberlerinin çıkmasının ardından CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur, bir açıklama yaptı. DSP'nin son yerel seçimlerinde aldığı oy sayısının belli olduğuna dikkati çeken İsmail Adanur, "7 bin 300 üyesi varsa insan önce ait olduğu partiye oy vermez mi? Birileri çıkıp bir yerlere mesaj veriyorsa, basın da bunu ciddiye alıyorsa, birşey demiyorum. Mehmet Ek, bana noter tastikli 500 üye göstersin ben istifa ederim. Sadece Kızılağaç Belediyesi DSP'ye aittir. Başka hiç bir yerde DSP yoktur. 2007 genel seçimlerde ise DSP Muş'tan aday göstermedi. Adayı olmayan bir partinin 7 bin 300 üyesi nasıl olur hala anlamış değilim" diye konuştu.

Öte yandan 2007 yılında yapılan genel seçimlere girmeyen, 2009'da yapılan yerel seçimlerde Muş merkezde Necmettin Dede'nin AKP'den 14 bin 5 oy alarak seçildiği belediye başkanlık yarışında DSP'nin adayı Mustafa Karasu ise 68 oy almıştı. DSP'nin Muş'ta tek belediye başkanlığı kazandığı Kızılağaç beldesinde Mehmet Şirin Yılmaz ise 593 oy ile seçilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muş'ta Dsp'den İstifa Eden Üye Sayısı Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement