"Müsaitseniz Sizi de Bekleriz!" - Son Dakika
Güncel

"Müsaitseniz Sizi de Bekleriz!"

"Müsaitseniz Sizi de Bekleriz!"

Dünya salon atletizm şampiyonası reklam filmi büyük ilgi gördü!

06.03.2012 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Dünyaca ünlü atletler Türkiye'de bir salonda buluşuyor! Dünya Salon Atletizm Şampiyonası İstanbul'da… Müsaitseniz Sizi de Bekleriz… Engellerde danteller… Sırıkla yükselen atlet avize ile karşılaşır… Madalya tepsisinde çay getiren ev sahibi…"

Yukarıdaki senaryo; Dünya Salon Atletizm Şampiyonası tanıtımları için hazırlanan reklam filminin senaryosu. Filika Film tarafından prodüksiyonu yapılan tanıtım filminin yönetmeni Volkan Dede, prodüktörü Ali Devrim Sengel, reklam yazarı Arda Erdik, müzik Mehmetcan Erdoğan. Filmin post prodüksiyonu İmaj tarafından yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın tanıtımı için Filika Film'e hazırlatılan tanıtım filminin prodüktörü Ali Devrem Sengel: "Batı kültürünün en eski sporu olan atletizmle, yurdumuza has değerlerimizi eğlenceli bir biçimde bir araya getirmek istedik. Annelerimizin salonlarını, oraya nasıl gözleri gibi baktıklarını, her şeyin üzerine danteli nasıl uydurduklarını hatırlatmak istedik. "Salon" şampiyonası fikri ve Türk evlerindeki "salon"un isim benzerliğinden yola çıktık ve Türkiye'de salon şampiyonası nasıl yapılır? Bu iki salonu birleştirdiğimizde ortaya ne çıkar diye düşünmeye başladık. Engeller üzerindeki dantellerde, salonu aydınlatan avizelerde, gülle zeminindeki Türk halısı ve skorbord'daki vitrin fikri de oradan çıktı. Ev sahibinin madalya tepsisinde madalya yerine çay ikram fikri de bu işin finaline ayrı bir espri kattı" dedi.

Çekimlerde 90 kişilik teknik ekip, 200 kişilik figürasyon ve 10 kişiden oluşan sporcu kullanılarak toplamda 300 kişilik bir ekiple gerçekleştirildi. Sporcuların bir kısmı, yurtdışındaki profesyonel sporculardan oluşturuldu. Ön hazırlk ve post prodüksiyon aşamaları ile birlikte reklam filmi toplamda 1 aylık sürede tamamlandı.

Reklam filminin sinemalarda, televizyon kanallarında yayınlanması ve internet ortamında yayılmaya başlaması ile birlikte şampiyona biletlerinin Biletix'teki satışlarında büyük bir artış yaşandı.

Filmin Künyesi:

Reklamveren : Türkiye Atletizm Federasyonu

Reklam Yazarı : Arda Erdik

Prodüksiyon Şirketi : Filika Film

Prodüktör : Ali Devrem Sengel

Yönetmen : Volkan Dede

Müzik : Mehmetcan Erdoğan

Post Prodüksiyon : İmaj

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Müsaitseniz Sizi de Bekleriz!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement