Muşlu kadınlar, ramazan hazırlıkları kapsamında yardımlaşarak tandırda ekmek pişiriyor - Son Dakika
Güncel

Muşlu kadınlar, ramazan hazırlıkları kapsamında yardımlaşarak tandırda ekmek pişiriyor

Muşlu kadınlar, ramazan hazırlıkları kapsamında yardımlaşarak tandırda ekmek pişiriyor

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Sunay Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, ramazan hazırlıkları kapsamında birbirlerine yardım ederek tandırda ekmek pişiriyor. 75 yaşındaki Kıymet Buldu, ailesinin yıllardır bu gelenekle tandır ekmeği yaptığını ve bunun tadının güzel olduğunu, bayatlamadığını söyledi. Ağaçlık köyü sakinlerinden Ayten Aktaş ise kadınların ramazan öncesinde birbirlerine yardım ederek ekmek pişirdiğini belirtti. Sunay Mahalle Muhtarı Vasip Parıldar ise mahalledeki herkesin tandırda ekmek pişirdiğini ve bunun sebebinin ailelerin kalabalık olması ve bütçelerinin yetmemesi olduğunu ifade etti.

10.03.2024 13:03

Muşlu kadınlar, ramazan hazırlıkları kapsamında yardımlaşarak tandırda ekmek pişiriyor.

Hasköy ilçesine bağlı Sunay Mahallesi'nde yaşayan 8 çocuk annesi 75 yaşındaki Kıymet Buldu, yaklaşık 60 yıldır tandırda ekmek yaptığını söyledi.

Ramazan için hazırlıklara başladıklarını belirten Buldu, "Ailemizde bu gelenek yıllardır devam ediyor. Fırından ekmek almıyoruz. Tandır ekmeğinin hem tadı güzel hem de bayatlamıyor. Tandır ekmeği tüketmeyi seviyoruz." dedi.

Ağaçlık köyü sakinlerinden Ayten Aktaş ise ramazan öncesinde kadınların birbirlerine ardım ederek ekmek pişirdiğini söyledi.

Sunay Mahalle Muhtarı Vasip Parıldar, vatandaşların el birliğiyle yaptığı tandır evinde ramazan nedeniyle kadınların sırayla ekmek yaptığını belirtti.

Parıldar, "Herkesin ailesi kalabalık olduğu için ekmek almaya bütçe yetmiyor. Mahallede herkes tandırda ekmek pişiriyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muşlu kadınlar, ramazan hazırlıkları kapsamında yardımlaşarak tandırda ekmek pişiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement