Müteahhitler Sordu, Başkan Kadir Kara Cevapladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Müteahhitler Sordu, Başkan Kadir Kara Cevapladı

Müteahhitler Sordu, Başkan Kadir Kara Cevapladı
15.10.2012 11:43

Başkan Kadir Kara, "Benim misyonum bu şehrin değişimine en üst düzeyde katkı sağlamaktır"

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Müteahhitler Derneği üyelerinin talebi üzerine belediye meclis salonunda bir toplantı yaptı. Toplantıda müteahhitler tarafından hazırlanan gündem maddeleri konuşuldu.

Yeni imar uygulaması, hafriyatlar konusu, taks uygulaması, inşaat su ücretleri, beyan değeri verilmesinde yaşanan sorunlar, ifraz - tevhit başvurularına encümenden geç cevap verilmesi, yeni binaların adres veri tabanına kaydedilmesinde yaşanan sıkıntılar başlıklı gündem maddeleri Osmaniye Müteahhitler Derneği Başkan Yardımcısı Murat Yahşi tarafından dile getirildi. Yahşi, "Kendilerini dinleme ve sorunlarına çözüm yolları bulmaları konusunda nezaket gösterip toplantı yapan Başkan Kadir Kara'ya ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Biz her zaman birlikte çalışmaya varız. Osmaniye'nin gelişmesi için önemli imar değişikliklerine imza atıldı. Ancak belirlediğimiz bazı konularda sıkıntılar yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Başkan Kadir Kara toplantıdaki gündem maddelerinde yaşanan sıkıntıları tek tek dinledi ve çözüm yolları ile ilgili bilgiler verdi. Toplantıda yaşandığı kaydedilen sorunların birçoğunun bilgi eksikliğinden kaynaklandığı tespit edilirken çözüm yolları ile ilgili müteahhitlere bilgiler sunuldu. Yeni imar uygulaması ve yeni hafriyat yönetmeliği hakkında geniş bir bilgilendirme toplantısının yapılmasına karar verildi.

"Bedeller Ödenmeden Şehirler Gelişmez"

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye'nin gelişmesi ve büyümesi inşaat sektörü ile paralel olduğunu söyledi. Osmaniye'nin gelişmesi için Osmaniye'de inşaat sektörünün kalkınması, gelişmesi, lokomotif olarak şehrin ekonomisini sırtlanması, üstlenmesi için elinden gelen her türlü fedakârlığı ve desteği yaptığını ve yapmaya devam edeceğini ifade etti. Bundan dolayı da eğer bir bedel ödenmesi gerekiyorsa ödemeye hazır olduğunu dile getiren Başkan Kara, "Bedeller ödenmeden şehirler gelişmez." dedi. Başkan Kara, Osmaniye'de inşaat sektöründe kalıpçısından marangozuna kadar pek çok kişinin istihdam edildiğinin de göz önünde bulundurulması gerekliliğine dikkat çekti.

Osmaniye'nin ve sektörün gelişmesi ayrıca vatandaşın yerlerinin değerinin artması için kişiye özel değil, genele dayalı önemli imar değişikliklerini yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Kadir Kara, şehrin gelişmesinin bir süreci olduğunu ve bu süreci yaşadıklarını dile getirdi. Hiçbir dönemde kendisi kadar geniş bir şekilde olaya bakılmadığına inandığını ifade eden Başkan Kadir Kara sözlerini şöyle tamamladı. "Her idarecinin, her yöneticinin bir misyonu vardır. Cenab-ı Mevla da bana bu belediye başkanlığını bu süreçte nasip etti. Bu süreçte benim misyonum da bu şehrin değişimine, dönüşümüne en maksimum düzeyde bu meslekten yetişmiş bir mühendis olarak bir belediyeci olarak en üst düzeyde desteği vermek. Bu benim misyonum ve görevim olduğuna inanıyorum"

Toplantıya Başkan Kadir Kara'nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve amirler ile müteahhitler derneği üyeleri katıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Müteahhitler Sordu, Başkan Kadir Kara Cevapladı - Son Dakika


Advertisement