
Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, darbelerin tasvip edilemeyeceğini belirterek, "Ya siyasiler gaflet ve delalet içersin de ülkeyi bölünme, savaş ve kaos ortamına taşıyorsa bunu yaparken de arkasında büyük bir medya kuvvetini kullanarak insanları aldatma konusunda başarılı olunuyorsa bu durumda siyasilere uyarı yapma görevini kim nasıl üstlenecek?" dedi.
Yılmaz, yaptığı açıklamada, Anayasa yapmayan ülkelerde ayaklananların tetiklendiğini öne sürerek, "Biz Arap baharında dayatma Anayasalar ile ülkelerin ne hale geldiğini hep beraber gördük. Şimdi sanki Türkiye sona saklanmış büyük lokma gibi tıpkı Arap ülkelerine dayatılıp kimisinde geçirtilmiş olan bir Anayasa gibi ülkemizi de nereden çıktığı ve içeriğinin ne olduğu bilinmeyen bir Anayasa dayatılıyorsa ne olacak? AK Parti'nin elinde ne olur bu anayasayı yapalım diye telaşla dolaştırdığı bir metin söz konusudur. Acaba Hükümetin de Anayasa konusundaki bu telaşı da olası bir ayaklanma tehdidi ile alakalı mıdır?" diye sordu.
"Çoğunluk ne derse o olur" diyerek ve Mısır'ın örnek gösterilerek bir propaganda yapıldığını iddia eden Yılmaz, şunları ekledi:
"Şu demokrasi yani çoğunluğun kararına saygı konusunda kendisine saygı duyulmasını tavsiye eden irade neden Öcalan konusunda aynı irade ve sorumlulukla hareket etmiyor? İnsanlara zülüm edenler bilsinler ki, zulümle yüzleşmeden hakkın huzuruna çıkamazlar. Ben siyasi iradeyi elde tutanlara adalet çağrısında bulunuyorum ve kendileri için talep ettikleri demokratik saygıyı masum canlara kıyanlara verilecek cezalar konusunda da ortaya koymalarını bekliyorum. Siyasilerin asli görevi adaleti üstün kılmak olduğu asla ve asla unutulmamalıdır." - Ankara
Son Dakika › Güncel › Myp: Darbeler Tasvip Edilemez Ama Siyasilere Uyarı Yapma Görevini Kim, Nasıl Üstlenecek? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.