Namibya Cumhurbaşkanı Hage Geingob'un Ölümü Sonrası Geçici Cumhurbaşkanı Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

Namibya Cumhurbaşkanı Hage Geingob'un Ölümü Sonrası Geçici Cumhurbaşkanı Yemin Etti

Namibya'da Cumhurbaşkanı Hage Geingob'un hayatını kaybetmesinin ardından geçici Cumhurbaşkanı Nangolo Mbumba yemin ederek göreve başladı. Geingob'un kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat etmesi üzerine Mbumba, ulusun bir 'kurtuluş ikonunu' kaybettiğini belirtti. Mbumba, bu yıl sonunda yapılacak seçimlerde aday olmayı düşünmediğini ve kısa bir süreliğine başkanlık görevini üstlendiği için teşekkür etti.

05.02.2024 01:07  Güncelleme: 07:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Namibya'da Cumhurbaşkanı Hage Geingob'un hayatını kaybetmesinin ardından ülkede geçici Cumhurbaşkanı Nangolo Mbumba yemin etti.

Ülkede kanser tedavisi gördüğü hastanede dün hayatını yaşamını yitiren Geingob, yardımcısı Mbumba Namibya'nın geçici cumhurbaşkanı olarak yemin ederek göreve başladı.

Mbumba, yaptığı açıklamada, ulusun bir "kurtuluş ikonunu" kaybettiğini belirtti.

Ülkede bu yıl sonunda yapılacak seçimlerde aday olmayı düşünmediğini kaydeden Mbumba, "Amacım bir okul müdürü olmaktı, bunu da başardım ve şimdi Namibya halkına kısa bir süreliğine başkanları olma onurunu bana bahşettikleri için teşekkür etmeliyim." dedi.

Namibya'da 82 yaşındaki Geingob, kanser tedavisinin sürdüğü başkent Windhoek'teki Lady Pohamba Hastanesi'nde dün hayatını kaybetmişti.

Mart 2015'te cumhurbaşkanlığı görevine başlayan Geingob'un bu yıl ikinci ve son dönemini bitirmesi bekleniyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Namibya Cumhurbaşkanı Hage Geingob'un Ölümü Sonrası Geçici Cumhurbaşkanı Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement