"Türk Irkı Yoksa O Zaman Dünya Üzerinde Hiçbir Irk Olamaz" - Son Dakika
Güncel

"Türk Irkı Yoksa O Zaman Dünya Üzerinde Hiçbir Irk Olamaz"

"Türk Irkı Yoksa O Zaman Dünya Üzerinde Hiçbir Irk Olamaz"

DP eski Genel Başkanı Zeybek, Yasin Aktay'ın sözlerine sert tepki göstererek, "Türk ırkı yoksa o zaman dünya üzerinde hiçbir ırk olamaz." dedi.

05.12.2013 09:04  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DP eski Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Prof. Dr. Yasin Aktay'ın, "Türk diye bir ırk yok" sözlerine sert tepki göstererek, "Türk ırkı yoksa o zaman dünya üzerinde hiçbir ırk olamaz" dedi.

Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı aynı zamanda AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay'ın, Bayburt'ta katıldığı bir panelde söylediği "Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok" sözü tartışılmaya devam ediyor.

Kamuoyunda ve medyada büyük yankı bulan bu sözlerden sonra eleştirilerin odağındaki isim Prof. Dr. Yasin Aktay, katıldığı bir TV programında kendini savundu. Panelde yaptığı konuşmasında İsmet Özel'den alıntı yaptığını belirten Yasin Aktay, "Türk Halkı ve Türk Milleti ırka dayalı bir millet değildir, diye anlatıyorum. Türk Milletinin, ırktan öte bir şey olduğunu anlatmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Konu ile ilgili olarak OGÜNhaber'e değerlendirmelerde bulunan DP eski Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Yasin Aktay'ın konuşmalarının bilimsellikten uzak olduğunu söylerken; "Türk ırkı yoksa o zaman dünya üzerinde hiçbir ırk olamaz, ayrıca Yasin Aktay'ın anlattıklarıyla Başbakan'ın her zaman söylediği etnik köken ve millet açıklamaları arasında yüzde yüz çelişki var" diye konuştu.

Namık Kemal Zeybek'in yaptığı değerlendirmeler şöyle:

"Öncelikle Yasin Aktay'ın açıklamalarının hiçbir ilmi tarafı olmadığını ifade etmeliyim. Çünkü Türk Milleti, Türk ırkı temelinde, Türk Kültürü ve Türkçe esasında oluşmuş bir gerçekliktir. Türk ırkı yoktur demek, dünyada ırk yoktur demektir. Yani Türk ırkı yoksa o zaman dünya üzerinde başka hiçbir ırkın var olduğu söylenemez. Yani sözgelimi, Arap ırkı, Rus ırkı, Alman ırkı, İngiliz ırkı, Fransız ırkı ve başka milletlerin ırkından bahsedilemez. Sadece Türk ırkı yoktur derseniz de bu kesinlikle bilimsel olmaz. Aslına bakarsınız insanlık tarihinde en eski millet de Türk Milleti'dir. Bu benim tezimin konusudur. Tarihsel ve bilimsel olarak değinirsek saatlerce konuşabiliriz. Ancak burada kavram etimolojik olarak değerlendirilmelidir."

-YASİN AKTAY'IN AÇIKLAMALARI BAŞBAKANLA ÇELİŞİYOR-

Zeybek ayrıca Aktay'ın tanımladığı Millet kavramının Başbakanın millet tanımına aykırı olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Başbakan her zaman ırk üzerinden millet tanımı yaparken, Aktay kültür ve mensubiyet bilinci üzerinden yapıyor. Bu açık bir çelişkidir. Yasin Aktay önce bu çelişkiyi açıklamalıdır. Yani Yasin Aktay'ın bu görüşünü esas aldığınız zaman Türkiye'deki, Türk Milleti içinde Başbakan'ın tek tek saydığı etnik grupların da ortak adlarının Türk olması gerekmez mi? Yoksa o zaman Başbakan'ın sandığı ve her zaman ırk saydığı o etnik gruplar içinde sadece Türk ırk değildir de diğerleri mi ırktır?

Aslında bu tür şeyleri konuşmak için önce kelimelerin anlamı bilmek gerekir. Yani insanlar kelimelerin kapsadığı kavramlar üzerinde anlaşmazlarsa çok defa boş konuşmak zorunda kalırlar. Aktay da maalesef aynı şekilde bilmediği konularda konuşmuş oldu. Türk ırkı vardır ve bu etimolojik anlamdadır. Antropolojik anlamda değildir. Türk milletinde hiç kimse kan ölçmesi, kafa tası ölçmesi falan yapmamıştır. Böyle bir milliyetçilik anlayışımız zaten yok. Biz ırkçı değiliz. Türk Milliyetçisiyiz. Bizim için Türklüğü benimseyen herkes de Türk'tür. Hiç soyuna sopuna da bakmaya gerek yok aslında. Bu irade meselesidir. Ama iradesiyle söylemiyorsa da ilmi tarifler mutlaka vardır. Bunları da biz söylemek zorundayız."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Türk Irkı Yoksa O Zaman Dünya Üzerinde Hiçbir Irk Olamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement