Neü'de Geometrik Desenlerin ve Renklerin Uyumu Sergisi - Son Dakika
Güncel

Neü'de Geometrik Desenlerin ve Renklerin Uyumu Sergisi

Neü\'de Geometrik Desenlerin ve Renklerin Uyumu Sergisi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba Horzum’un oluşturduğu eserler Ereğli Eğitim Fakültesinde ve Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde (AKEF) sergilendi.

02.01.2018 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba Horzum'un oluşturduğu eserler Ereğli Eğitim Fakültesinde ve Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde (AKEF) sergilendi.

Geometrik Desenlerin ve Renklerin Uyumu Sergisi sadece matematikçilerin değil aynı zamanda farklı branşlardan öğretim üyelerinin, öğrencilerin ve sanatseverlerin beğenisini topladı.

Sergi açılışında söz alan Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba Horzum böyle bir çalışmayı yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Horzum, sergide yer alan 86 adet geometrik deseni özellikle Selçuklu motiflerini temel alarak bir dinamik geometri yazılımı olan GeoGebra ile ve pergel-cetvel ile elde çizdiğini daha sonra örüntüler elde edecek şekilde renk uyumuna dikkat ederek desenleri boyadığını belirtti. Geometrik desenlerin, geometrik dönüşümleri ve geometrik şekilleri içeriğinde barındırmasından dolayı eğitim-öğretim ortamlarında matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmek, zihinsel görselleştirme becerilerini artırmak ve daha etkili bir öğretim yapabilmek amacıyla kullanılabileceğini vurgulayan Horzum, matematik eğitimine yönelik sergilerin devamının geleceğini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Tuğba Horzum, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, başta olmak üzere tüm üniversite yönetimine, AKEF ve Ereğli Eğitim Fakültesi yönetimi ve öğretim üyelerine bu serginin gerçekleşmesi için sağladıkları imkanlardan ve desteklerden dolayı teşekkür ettiğini kaydetti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Neü'de Geometrik Desenlerin ve Renklerin Uyumu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement