Niğde Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni Öğrenciler Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Niğde Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni Öğrenciler Ziyaret Etti

Niğde Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi\'ni Öğrenciler Ziyaret Etti

Niğde'de öğrenciler, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Niğde Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdi. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, ziyarette öğrencilere boyama kitabı ve şapka hediye etti, sahipsiz hayvanları korumanın önemi anlatıldı. Köpeklerin gösteri sunduğu etkinlikte öğrenciler, hayvanları besledi. Merkezin bölgenin en iyilerinden olduğunu belirten Özdemir, geçen yıl merkezde 3 binin üzerinde sahipsiz hayvanın kısırlaştırıldığını ve 6 bin ameliyat gerçekleştirildiğini söyledi. Ayrıca, geçen yıl sokak hayvanları için 100 ton mama dağıtıldığı ve sokak hayvanlarını koruma birliği kurulduğu ifade edildi.

04.10.2023 13:02

Niğde Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde etkinlik düzenledi. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Rehabilite edilen hayvanlara en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

İl genelindeki çeşitli okullardan 400'e yakın öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte, eğitimli köpekler gösteri sundu öğrencilere sahipsiz hayvanları korumanın önemi anlatıldı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir merkezi ziyaret eden öğrencilere defter ve tohumlu kalem hediye etti. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, renkli görüntülere sahne olan Hayvanları Koruma Günü etkinliğinde yaptığı açıklamada, Niğde Belediyesi Sokak Hayvanlarını Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin, bölgenin en donanımlı rehabilitasyon merkezlerinden biri olduğunu belirtti.

Başkan Özdemir yaptığı konuşmada, "Can dostlarımızı ziyaret etmek için geldiğimiz Niğde Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin fiziki şartları ve modern cihazlarından da anlaşıldığı üzere, burada rehabilite edilen hayvanlara en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz. 3 bin civarında hayvan kısırlaştırıldı. Yıllık ortalama 100 bin ton mamayı bakımevimizde, tüm köy ve kasabalarımızdan getirilen sahipsiz hayvanlara yediriyoruz. Modern ameliyathanemizde kısırlaştırılan hayvanlarla birlikte geçen yıl yaklaşık 6 bin hayvan ameliyat edildi. 2 veteriner hekim, 2 veteriner teknikeri ve 20 personelimiz yıl boyu görevlerini başarıyla yerine getiriyor. Her geçen gün kendini yenileyen ve gelişen yapısıyla Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimiz sadece Niğde'mize değil çevre illerden ve ilçelerden gelen can dostlarımıza da sağlık hizmeti vermeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da sokak hayvanların sahiplendirilmesi noktasında önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Özdemir, "Sahipsiz hayvanların kontrol altına alınması, barındırılması, gözetilmesi ve bakımlarının sağlanması için Niğde İl Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği kuruldu. Bu sayede sokak hayvanlarının sokakta tehlike oluşturması önlenecek ve birlik çatısı altında tüm köy ve kasabalar da dahil sahipsiz hayvanların beslenme ve barınmaları sağlanarak sokak hayvanlarının sokakta oluşturduğu tehlike minimuma indirilecek" şeklinde konuştu.

Niğde Belediyesinin düzenlediği etkinlikte, köpeklerin gösterilerinin ardından, öğrenciler hayvanları besledi. - NİĞDE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Niğde Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni Öğrenciler Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement