Nijerya ve Benin Arasında Ticari Bağları Geliştirmek İçin Ekonomik İşbirliği Anlaşması Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Nijerya ve Benin Arasında Ticari Bağları Geliştirmek İçin Ekonomik İşbirliği Anlaşması Yapıldı

Nijerya ve Benin Arasında Ticari Bağları Geliştirmek İçin Ekonomik İşbirliği Anlaşması Yapıldı

Nijerya ve Benin arasında yapılan görüşmeler sonucunda, serbest ticaret, ticaret ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi gibi konular ele alındı. İki ülke arasında ekonomik işbirliği anlaşması imzalandı ve sınır kapısının altyapı geliştirme yoluyla yeniden canlandırılması üzerinde duruldu. Bu anlaşma ile Nijerya ve Benin arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

22.05.2024 16:47

Batı Afrika ülkeleri Nijerya ve Benin arasında ticari bağları geliştirmek için ekonomik işbirliği anlaşması yapıldı.

Nijerya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun talimatıyla Dışişleri Bakanı Yusuf Tuggar liderliğindeki Nijeryalı yetkililer, Benin'den üst düzey yetkililerle görüştü.

Görüşmede, Nijerya ve Benin arasındaki serbest ticaret, ticaret ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi gibi konular ele alındı.

Tuggar, Tinubu ve Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon'un sosyal ve ekonomik bağları güçlendirmek ve iki ülke vatandaşları arasındaki ticareti geliştirmek amacıyla istişare forumu düzenlediklerini belirtti.

Toplantının ardından iki ülke arasında ekonomik işbirliği anlaşması imzalandığını aktaran Tuggar, "Ayrıca toplantıda, Nijerya'daki Tsamiya ile Benin'deki Angular Sule Wata arasındaki sınır kapısının altyapı geliştirme yoluyla yeniden canlandırılması üzerinde duruldu." dedi.

Bakan Tugger, iki kardeş Batı Afrika ülkesi arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda daha fazla ilerleme kaydedildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya ve Benin Arasında Ticari Bağları Geliştirmek İçin Ekonomik İşbirliği Anlaşması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement