Nişanyan'a Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Nişanyan'a Suç Duyurusu

Nişanyan\'a Suç Duyurusu

Adana'nın Kozan ilçesinde iki arkadaş, gazeteci-yazar Sevan Nişanyan'ın internet sitesinde yer alan Hz.

04.10.2012 15:36

Adana'nın Kozan ilçesinde iki arkadaş, gazeteci-yazar Sevan Nişanyan'ın internet sitesinde yer alan Hz. Muhammed hakkındaki sözleri nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kozan Adliye Sarayı'na gelerek suç duyurusunu Cumhuriyet Savcılığı'na veren Emrah Kızıldağ ve Mehmet Akif İnceler, adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Emrah Kızıldağ, "Sevan Nişanyan isimli gazeteci yazarı, sosyal medyada da sıkça gündeme gelen Peygamber Efendimize yapılan hakaretleri hazmedemem ve bu yazarın İslam aleminden özür dilemesini istiyorum. Dilemediği takdirde bunun cezasız kalmayacağını göstermek için savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Kızıldağ şöyle devam etti:

"Kendisi yazısında nefret suçundan bahsediyor. Hangi din mensubu olursa olsun kimsenin kimseye hakaret edemeyeceğini söyleyerek, İslam dinine hakarette bulunmuş, Peygamberimizin ismini kullanmadan onunla alakalı aşağılayıcı ifadeler kullanıp bunu da sosyal medyada yayınlamıştır."

Sevan Nişanyan'ın halkın inanıp kutsal saydığı değerleri aşağılayarak insanları incitip kin ve nefret duyguları ile kışkırttığını ifade eden Kızıldağ, "Bu aynı zamanda Türk Ceza Kanunu'nun 22-6. maddesi gereğince 'Belli bir dine mensup inanan kimselerin inandığı değer verdiği kutsal şeylere hiç kimse aşağılayıcı ve alay edemez.' Bunun cezası da 6 ay ile 1 yıl arası ceza ile cezalandırılır diye hüküm var" diye konuştu.

Mehmet Akif İnceler de, "Peygamber Efendimize, İslam alemine yapılan bu terbiyesizlik, küstahlık düzeltilmediği müddetçe davamızın arkasındayız" dedi.

Emrah Kızıldağ ve Mehmet Akif İnceler, şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Halkın inanıp kutsal saydığı değerleri aşağılayarak insanları incitip kin ve nefret duyguları ile kışkırtmak' suçundan Sevan Nişanyan isimli gazeteci yazar, Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed'e 29.09.2012 tarihinde kendisine ait nisanyan1blogspot.com internet adresindeki bloğunda 'Nefret Suçlarıyla Mücadele Etmeli' başlıklı yazısında buna karşılık, 'Bundan yüzlerce yıl önce Allah'la kontak kurduğunu iddia edip bundan siyasi, mali ve cinsel menfaat temin etmiş bir Arap lideriyle dalga geçmek nefret suçu değildir. İfade özgürlüğü denilen şeyin adeta anaokulu seviyesindeki bir test örneğidir' diyerek hakaret etmiş ve @sevannisanyan kullanıcı adıyla sosyal paylaşım sitesi twitter.com üzerinden bu tarz paylaşımlarına devam etmiştir. Gerekli soruşturmanın yapılıp, kamu davasının açılarak cezalandırılmasına karar verilmesini arz ederim." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Nişanyan'a Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement