Adana'da yolda yürüyen genç kızın çantasını gasp ettiği ve yerde sürüklediği ileri sürülen zanlının "Nitelikli yağma" suçundan yargılanmasına başlandı.
29 Kasım 2012 günü Fuzuli Caddesi'nde meydana gelen olayda, Uygur K. (25), iş çıkışı arkadaşıyla yolda yürüyen Bahar A.'nın arkasından yaklaşarak çantasını alıp, kaçmak istedi. Genç kız direnince de yaklaşık 5 metre yerde sürükledi. Çantayı gasp eden şüpheli kaçtı. Genç kız hafif şekilde yaralandı. Polis, Uygur K.'yı yakaladı. Tutuklanan şüpheli hakkında 15 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.
Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Uygur K. olayı doğruladı. Genç kızı yerde sürüklemediğini öne süren sanık, "Çantayı almak isterken bende hanımefendi de yere düştük. Sürüklemedim. Çantayı almak isterken çantayı bırakmak istemedi. Daha sonra yaptığımın yanlış olduğunu anladım. Polislere teslim olup, cüzdanı geri verdim. Kaçmak istesem kaçardım" dedi.
İş çıkışı arkadaşı ile yürürken arkasından gelen kışinin çantasını almak istediğini anlatan Bahar A., "Çantayı çekince beni kaldırımdan aşağıya düşürdü. Vermek istemeyince de 2-3 metre kadar sürükledi. Çantanın kulpu kopunca da alıp kaçtı. Dizim kanıyordu. Çantam ve cüzdanım teslim edildi ama şikayetçiyim. Cezalandırılsın" dedi.
Savcı, mütalaada sanığın 15 yıl hapisle cezalandırılmasını istedi.
Duruşma sanık avukatın savunması için ertelendi. - ADANA
Son Dakika › Güncel › Nitelikli Yağma Davası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?