Norveç'te 'Yabancı Düşmanlığı'na Karşı Enformasyon Merkezi - Son Dakika
Güncel

Norveç'te 'Yabancı Düşmanlığı'na Karşı Enformasyon Merkezi

Norveç\'te \'Yabancı Düşmanlığı\'na Karşı Enformasyon Merkezi

'Asrın canisi' olarak nitelendirilen Erna Breivik'in gerçekleştirdiği katliamı anlatmak ve Norveçli gençleri ırkçılıktan uzak tutmak için Enformasyon merkezi kurulacak.

05.01.2015 11:52  Güncelleme: 11:56

Norveç'in başkenti Oslo'da, 'Asrın canisi' olarak nitelendirilen Erna Breivik'in gerçekleştirdiği katliamı anlatmak ve Norveçli gençleri aşırı sağcılık ve ırkçılıktan uzak tutmak için Enformasyon merkezi kurulacak.

Başbakan Erna Solberg, gençlerin yabancı düşmanlığına karşı uyarılacağını açıkladı. Anders Behring Breivik'in, 22 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirdiği ve 77 kişinin ölümü ile sonuçlanan katliamın 4'üncü yılında Oslo'da bir Enformasyon merkezi kurulacağını bildiren Başbakan Solberg, şöyle dedi:

"Gençleri yabancı düşmanlığına karşı aşılamamız gerekiyor. Gençler, ülkemizi ve toplumu bölmeye çalışanlara karşı bilgilendirilecek. Açılacak Enformasyon merkezi ile, aşırı sağcılık ve yabancı düşmanlığına karşı aşılanacaklar ve Breivik'in gerçekleştirdiği katliam konusunda bilgilendirilecekler."

Norveçli gençlerin ayrımcılık ve ırkçılıktan uzak tutulmaları gerektiğini belirten Başbakan Erna Solberg, gençlere aşırı sağcılardan uzak durmaları ve aşırı sağcıların eşlemlerine katılmamaları çağrısında bulundu. Açılacak Enformasyon merkezi, gençlere Anders Behring Breivik'in 22 Temmuz 2011 tarihinde Oslo'nun merkezindeki hükümet binalarına yönelik bombalı ve Utoya adasındaki gençlik kampına yönelik silahlı saldırıları konusunda bilgilendirecek, saldırıların açtığı yaraları anlatacak. Yılbaşı öncesi, Brevik'in kaldığı cezaevinden mektuplaştığı kişilerle yeni örgütler kurmaya çalıştığı ve bu kişileri yeni saldırılar ve eylemler konusunda eğitmeye çalıştığı ortaya çıkmış, Suçları Önleme Dairesi Brevik'in bazı yakın akrabaları, resmi kurumlar ve avukatları dışında kişilerle mektuplaşmasını yasaklamıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Norveç'te 'Yabancı Düşmanlığı'na Karşı Enformasyon Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement