Nürnberg Cezaevindeki Tutuklularla Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Nürnberg Cezaevindeki Tutuklularla Bayramlaşma

Nürnberg'de Medina adlı Türk müzesi yetkilileri, bayram nedeniyle Nürnberg'deki Cezaevini ziyaret ederek, buradaki Müslüman ve diğer tutuklulara baklava ve tulumba tatlısı ikram etti.

06.07.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nürnberg'de Medina adlı Türk müzesi yetkilileri, bayram nedeniyle Nürnberg'deki Cezaevini ziyaret ederek, buradaki Müslüman ve diğer tutuklulara baklava ve tulumba tatlısı ikram etti. Medina yöneticiler Ali Nihat Koç, Cemalettin Özdemir ve Ahmet Şimşekten oluşan heyet, toplantı salonunda cezaevi müdürü Thomas Vogt, Cezaevi Polis müdürü Michael Pflaum, Papazlar Andreas Bar, Frank Baumeister ve Müslüman tutukluları temsilen hazır bulunan biri Türk, biri Azerbaycanlı, Fas ve Kosovalı beş tutuklu ile bir araya geldiler. Ali Nihat Koç, ramazan bayramı nedeniyle sadece Müslüman tutuklulara değil burada yatan tüm kader mahkumlarına, bin 500 porsiyon tatlı hazırladıklarını söyledi. Koç, cezaevini her hafta ziyaret ettiklerini, özellikle Cuma namazlarının, birlikte eda edildiğini söyleyerek, onlara psikolojik destek verdiklerini vurguladı.

Cezaevi Müdürü.. iki Türk ve iki alman gazetecinin takip ettiği toplantıda cezaevi hakkında bilgiler verdi, Müdür, 1050 kişilik cezaevinde 20'si kadın olmak üzere 80 Türk tutuklunun bulunduğunu, anlattı. Cezaevi koşulları hakkında da bilgi veren Müdür, şöyle konuştu:

"Ramazan ayı boyunca sahur da oruç tutan mahkumlara sıcak yemekler verildi. Müslüman ve diyabetik hastalar için ayrı yemek hazırlanıyor. Her türlü spor yapan mahkumlar, ikişer kişilik koğuşlarda kalıyorlar. Ditib ilgilileri de her iki haftada bir cezaevini ziyaret ederek, Türk mahkumlara destek oluyorlar. Suçlular, bir suçtan içeri giriyorlar ama sonradan suçların özelliğini öğrenerek, dışarı çıkıyorlar." - Rnberg

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nürnberg Cezaevindeki Tutuklularla Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement